De laatste competitiewedstrijd werd er weer één om in te lijsten. Ajax-uit was vooraf een mooie affiche. Bij de aftrap ontving aanvoerder Jesse een bos bloemen van Ajax wat zeer gewaardeerd werd. Een sportief gebaar.

De Amsterdammers waren echter geenszins van plan zich gewonnen te geven en streefden naar een overwinning om zodoende kans te maken op de tweede plaats. De Amsterdammers gingen heel fel en goed van start.

FC Utrecht werd in het eerste kwartier teruggedrongen en het spel speelde zich af op de eigen helft. Ajax werd niet gevaarlijk, maar domineerde wel. Na 15 minuten viel Rafik el Arguioui uit met een lichte enkelblessure. Hij werd puik vervangen door Adam Tahaui. Hij zou een goede wedstrijd spelen. Deze blessurebehandeling gaf de Domstedelingen de kans met elkaar (zonder trainer!) te bespreken en de spelers kwamen zelf met de juiste aanpak en uitvoering. Ajax bediende zich logischerwijs een aantal maal met een hoge bal richting de centrale spits en rechtsbuiten. Echter, deze passes bleken een prooi voor FC Utrecht. Nordin Bukala kreeg een prima schietkans maar zag de keeper op zijn weg. Even daarvoor had Elvic Jager al de 0-1 op zijn schoen alleen hij vergat een tegenstander in zijn rug.

In de rust werd het een en ander besproken en de Utrechtenaren tapten uit een ander vaatje na de thee. Ajax werd regelmatig teruggedrongen en Kay Notenboom beleefde een rustige 2e helft.

Elvic Jager had een aantal keren de kans de score te openen maar dribbelde te lang door. Rayyan Koubini - die goed speelde - schoot op de paal met een mooi gedrukt schot. Het was inmiddels wachten op de 0-1. En die kwam ook. En bijna vanzelfsprekend via Jesse van de Haar. Hij promoveerde de vrije trap van Adam Tahaui tot een doelpunt. 0-1. Met nog 10 minuten te spelen was het zaak overeind te blijven. Dit bleek een gemakkelijk opgave, want Ajax bleek niet in staat tot een krachtig slotoffensief. FC Utrecht had net na de goal inmiddels al de afscheid nemende Quinn Dundas (door Ralph van Hunnik) en even later Elvic Jager (door Xavi Spies) vervangen. Zij werden bij de zijlijn onthaald door spelers en stafleden. Ook hadden Luka Cracau (voor Nordin Bukala), Roy Karsowidjojo (voor Rayyan Koubini) de arena inmiddels betreden en sleepten de zege binnen.

En zo won FC Utrecht met 0-1 in Amsterdam. De derde zege op Ajax dit seizoen. Éénmaal werd gelijkgespeeld.

Na de wedstrijd hadden de ouders een prachtig cadeau in petto voor alle spelers en stafleden. Een mooie kampioensschaal bleek een schot in de roos. Waarvoor dank namens de jongens.

FC Utrecht werd al met al de terechte kampioen. De kampioen die met 54 punten (26 voor en 28 punten na de winterstop) alle titelaspiraties van Feyenoord, PSV, Ajax en AZ teniet deed en op toch een forse voorsprong de eerste plek voor zich opeiste. Een prestatie van formaat.

Wat nog rest is een drietal toernooien waar de spelers wederom kunnen laten zien hoe goed zij als team kunnen samen zijn, spelen en presteren.

En zoals Theo Reitsma ooit zei: ‘dit is een goed stel hoor’. Waarvan akte.