FC Utrecht O14 landskampioen!

18 mei 2019

Vandaag de beslissing van een spannende competitie. Als je zo sterk speelt dat je de naaste concurrent met 6-1 de oren wast kun je wel van een welverdiend kampioenschap spreken. Hulde voor het team en de Technische Staf.

In een onderling treffen tegen directe concurrent PSV mocht de onder 14 trachten de naaste belager van zich af te houden. PSV was gebaat bij een zege om zo FC Utrecht in de stand nog te kunnen achterhalen.

In de wetenschap dat een overwinning het kampioenschap voor FC Utrecht zou opleveren werd er op het vertrouwde veld 3 afgetrapt.

PSV kon geen druk krijgen op de Utrechtse opbouw en groef zich in op eigen helft, loerend op de counter. Dankzij twee mooie en noodzakelijke tackles van Alvaro Henry kon PSV niet profiteren van Utrechts balverlies.

Na deze schermutselingen namen de Domstedelingen het heft in handen en werd dat niet meer uit handen gegeven. In de 18e minuut scoorde Jesse van de Haar de verlossende 1-0 na geweldig positiespel via maar liefst 5 schijven in de laatste fase. Met een steekpass van Nazjir Held werd Jesse voor de keeper gezet. Van de Haar die zo een sterk seizoen bekroonde rondde dit bekwaam af en de ban was gebroken. Deze goal werd gevierd met staf (met de terugkerende assistent-trainer Tarik) en spelers in de dug-out. Tekenend voor dit FC Utrecht. 

FC Utrecht verdeelde en heerste. Het was inmiddels eenrichtingsverkeer naar het doel van de arme Eindhovense goalie. In de 29e minuut was het middels een counter Elvic Jager die een assist van Massien Ghaddari uitstekend verzilverde, 2-0. Vier minuten later was het Elvic die een voorzet vanaf de achterlijn terugtrok en de opgekomen linksback David Easmon de 3-0 kon laten aantekenen.

In de rust moest de aan het hoofd geblesseerd geraakte aanvoerder Jesse in de spits zich laten vervangen door middenvelder Nordin Bukala die een sterke invalbeurt zou laten zien.

Wie dacht dat PSV uit een ander vaatje zou tappen kwam bedrogen uit. FC Utrecht gaf geen krimp, hield de bal op de helft van de Eindhovenaren en liep met gallery play uit naar 4-0 en 5-0 door schitterende goals van Henry en Easmon. Kort positiespel werd afgewisseld met crosspasses waardoor het geen houden aan was voor de moegestreden bezoekers. Ondanks de 5-1 was het slotakkoord voor FC Utrecht. Bukala kopte de bal slim door op Jager die de eindstand bepaalde op maar liefst 6-1.

Na het fluitsignaal van de uitstekend leidende scheidsrechter vielen spelers en staf elkaar in de armen en kon het feest losbarsten.

Dit kampioenschap is een voorbeeld hoe teamwork eruit ziet gedurende een seizoen. Hard en fanatiek trainen, zelf wedstrijdbeelden selecteren en knippen voor de eigen POP doelen, presenteren aan elkaar over maatschappelijke thema’s en topsport gerelateerde thema’s in combinatie met een geweldige spelersgroep bleken de ingrediënten van het ultieme succes. 
De onder 14 werd op slechts 1 punt van AZ 2e voor de winterstop, waarna het zich na de winterstop dermate ontwikkelde dat geen enkele tegenstander vat kon krijgen op de Utrechters. Met uiteindelijk de meesten punten over het hele seizoen, de meeste goals voor en de minste tegen overall, mag deze titel dik verdiend worden genoemd. 

Wie bij FC Utrecht de jeugd heeft, heeft de toekomst.
En het bleef nog even onrustig in de Domstad.