FC UTRECHT GAAT EUROPA IN!

28 mei 2019

Utrechters verslaan Vitesse in Arnhem en pakken Europees ticket!

FC Utrecht gaat Europa in! In de allesbeslissende return van de play-offs met een Europees ticket als inzet was het team uit de Domstad sterker dan Vitesse. Doelpunten van Cyriel Dessers en Simon Gustafson bezorgden de Utrechters een 0-2 zege en daarmee Europees voetbal in het seizoen 2019/2020.

Houd het hoofd dán maar eens koel. Als je, met een 0-1 stand op het bord, ineens alleen afgaat op Vitesse-doelman Remko Pasveer. Als je weet dat als jij die goalie uitspeelt en de bal in het doel schuift, Europees voetbal zo goed als verzekerd is voor je club, voor je team, voor je achterban. Blijf dán maar eens rustig.

Europa in!
Nou, dan moet je dus net Simon Gustafson hebben. De Zweed blijft kalm, een kwartier voor het einde van de allesbeslissende uitmatch tegen Vitesse, waarbij er wordt gestreden om een ticket voor Europees voetbal. De Scandinaviër omspeelt de sluitpost, houdt de vaart er goed in en plaatst de bal vervolgens in het doel: 0-2. Match beslist. Strijd gestreden. FC Utrecht? Europa in!

Dessers opent de score
Een dik verdiende overwinning is het. FC Utrecht is thuis al wat sterker dan de Arnhemmers, maar waar het er in Stadion Galgenwaard niet in slaagt dat krachtsverschil in de score uit te drukken, daar lukt dat in GelreDome wél. Met dank dus aan onder anderen Gustafson. Maar ook Cyriel Dessers vindt het net; voor de derde keer al in de laatste vijf partijen. De Belgische spits zet FC Utrecht na een dik half uur spelen op een 0-1 voorsprong in Arnhem, waar het de duizend meegereisde Utrechters zijn die voor de sfeer zorgen.

Vijf keer
Voor de vijfde keer slaagt FC Utrecht er zo in Europees voetbal af te dwingen via de play-offs. De vorige keer dat dat de Domstedelingen dat flikten? Dat was ook op 28 mei; toen - in 2017 - tegen het AZ van John van den Brom. Onder leiding van die oefenmeester gaan de Utrechters in 2019/2020 Europa in. Dick Advocaat neemt zodoende afscheid van de Domstedelingen met het winnen van de play-offs en het behalen van Europees voetbal.

Vitesse - FC Utrecht 0-2 (0-1)
31. Cyriel Dessers 0-1
77. Simon Gustafson 0-2

Gele kaarten: Matus Bero (Vitesse), Nicolas Gavory (FC Utrecht).

Rode kaart: 78. Mohammed Dauda (Vitesse).

Scheidsrechter: Danny Makkelie.

Toeschouwers: 16.799.

Opstelling Vitesse:
Remko Pasveer; Vyacheslav Karavaev, Maikel van der Werff, Danilho Doekhi, Max Clark; Martin Ødegaard, Thulani Serero, Navarone Foor (64. Thomas Buitink); Alexander Büttner (46. Matus Bero), Tim Matavz, Bryan Linssen (46. Mohammed Dauda).

Opstelling FC Utrecht:
Nick Marsman; Sean Klaiber, Emil Bergström, Willem Janssen, Nicolas Gavory; Rico Strieder, Lukas Görtler, Simon Gustafson; Gyrano Kerk (85. Mark van der Maarel), Cyriel Dessers (61. Jean-Christophe Bahebeck, 85. Michiel Kramer), Sander van de Streek.