Enthousiasme en hard werken levert mooi bedrag op in Houten

30 april 2019

Partou en ONVZ bundelen krachten tijdens provinciebezoek FC Utrecht.

De spelers en technische staf van FC Utrecht gingen op afgelopen maandag de regio in om een ‘Heitje voor en Karweitje’ te doen. Samen met de plaatselijke BSO’s werd er zoveel mogelijk geld ingezameld voor het Wilhelmina Kinderziekenhuis waar met ingang van het nieuwe seizoen de 32ste skybox van FC Utrecht wordt gerealiseerd. Hier kunnen patiëntjes en hun bezoekers vanaf najaar 2019 elke dag van het jaar terecht om samen te gamen, te ontspannen of te genieten van een voetbalwedstrijd van FC Utrecht op een groot tv-scherm. Zo kunnen ze even vergeten dat ze ziek zijn.

Door FC Utrecht werden afgelopen maandag acht gemeentes bezocht, waar allerlei karweitjes werden uitgevoerd. Auto’s wassen, hekken verven, zwerfafval prikken en lege flessen inzamelen, bijvoorbeeld.

In de gemeente Houten waren de voetballers Willem Janssen, Mark van der Maarel en Rico Strieder van de partij, evenals assistent-trainer Rick Kruys. Zij werden bij BSO Partou door zo’n tachtig enthousiaste kinderen en begeleiders ontvangen en gingen daarna samen met de kids op pad om lege flessen op te halen. De wandeltocht eindigde bij maatschappelijk partner ONVZ in Houten, waar de kinderen en spelers samen enthousiast aan de slag gingen in een heuse wasstraat waar vele auto blinkend schoon zijn gepoetst. De medewerkers van ONVZ werden goed geholpen met koffie zetten, prullenbakken legen en ramen lappen. Er is hard gewerkt en gul gedoneerd. Mede dankzij de inspanningen van BSO Partou en ONVZ is het totaalbedrag van maar liefst € 1.170,80 opgehaald!