Dubbel blank bij FC Utrecht O19

12 mei 2019

Een beter FC Utrecht in een wedstrijd met weinig kansen. Geen revanche voor de uit nederlaag. Een spannend eind van de competitie lonkt met nog twee wedstrijden te gaan.

FC Utrecht O19 tegen ADO Den Haag O19 eindigde zoals het begon: 0-0.

De thuisploeg heeft verzuimd zich vanmiddag te revancheren voor de smadelijke 2-1 nederlaag, eerder dit jaar op De Aftrap. Over de hele wedstrijd genomen was Utrecht de dominerende partij, maar vergaten de voorwaartsen te scoren. En winnen doe je alleen door vaker te scoren dan je tegenstander.

Van de 90 minuten + blessuretijd speelde ADO het grootste gedeelte op eigen helft, loerend op een fout van de thuisploeg, om daar snel gebruik van te maken. Maar heel succesvol was deze strategie niet. Het strandde vaak bij het strafschopgebied van doelman Fabian de Keijzer. In de eerste helft is ADO 2 x doorgekomen. Éénmaal via een corner, de tweede maal via een vrije trap vanaf de zijkant. Beide keren zonder resultaat.

ADO strijdt nog voor de 5e of 6e plaats in de eindrangschikking, zodat ook zij volgend seizoen verzekerd zijn van Eredivisievoetbal. Maar dat liet de ploeg vanmiddag niet zien.

De overige uitslagen van vandaag geven hen kans op succes, maar de race is nog lang niet gelopen. Vooral niet nu Willem II O19 zich ook gemeld heeft voor plek 6, door te winnen van sc Heerenveen O19. De andere kanshebbers op het vinkentouw zijn Excelsior O19 en Almere City O19.

FC Utrecht doet mee om een plek bovenaan en is al zeker van de Eredivisie, maar ook zij lieten het vanmiddag afweten, ofschoon de ploeg uit de Domstad het meeste aanspraak op de overwinning kon maken. Maar op dat punt liet de ploeg dus verstek gaan.

Ondanks dat is het met nog 2 wedstrijden te gaan, waaronder die tegen koploper FC Twente O19 en tegen Almere City O19, nog steeds mogelijk om de koppositie te veroveren. Maar dan moet er op zeker uit een ander vaatje getapt worden.

Veel verder dan 2 afstandsschoten van Dragos Albu (beide van richting veranderd) en een snoeihard schot van Dino Janssen op de paal in de slotfase kwam de thuisploeg niet. En de bezoekers waren het gevaarlijkst ver in blessuretijd. Een kopbal verdween naast het Utrechtse doel.

Kostbaar puntenverlies dus. Wie weet wat de komende 2 wedstrijden gaan brengen, te beginnen volgende week, uit tegen FC Twente O19.

FC Utrecht O19 - ADO Den Haag O19 0-0