Beloften op De Paperclip tegen UVV

07 mei 2019

Jong FC Utrecht speelt vanavond (dinsdag) een vriendschappelijke wedstrijd in Vleuten.

Voor Jong FC Utrecht staan dit seizoen geen competitieduels meer op de rol, maar wachten nog wel twee sportieve uitdagingen in de provincie. Te beginnen met vanavond (dinsdag), als het team van trainer/coach Robin Pronk op bezoek gaat bij UVV. Het vriendschappelijke duel begint op Sportpark De Paperclip in Vleuten om 19.30 uur. De entree is gratis.

Een alleraardigste eindsprint zorgde ervoor dat Jong FC Utrecht op het scheiden van de markt zich in de Keuken Kampioen Divisie toch nog wist te ontdoen van de rode lantaarn. Dankzij een treffer van Houtenaar Mitchell van Rooijen in de blessuretijd van de 38ste en laatste competitiematch van de jaargang werd FC Dordrecht met 1-2 geklopt en gingen de Utrechtse talenten op de ranglijst voorbij aan Helmond Sport.

Geweldige afsluiter
“Dit is wel een afsluiter die me altijd zal bijblijven”, zei oefenmeester Pronk afgelopen vrijdag in de catacomben van het Riwal Hoogwerkers Stadion in Dordrecht, direct na afloop van de 114de en laatste competitiewedstrijd waarbij hij de trainer/coach was van Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie. “Het is een heel moeilijk seizoen geweest in bepaalde periodes. Dat die dan zo valt, ook nog met zo’n mooie goal, geweldig.”

Sparren met streekgenoten
Pronk’s beloftenteam speelt ter afsluiting van de jaargang twee oefenpartijen. Volgende week is het Zeister Elftal de tegenstander van de Utrechtse talenten, die vanavond in actie komen tegen UVV. Die ploeg bivakkeert in de middenmoot van de Derde Klasse D en dat is alleszins verdienstelijk, gelet op het feit dat Utrechtse Voetbal Vereniging in de tien jaargangen die aan dit seizoen voorafgingen speelde in de Vierde Klasse.

Gratis entree
De wedstrijd UVV - Jong FC Utrecht begint vanavond (dinsdag) op Sportpark De Paperclip in Vleuten om 19.30 uur. De entree is gratis. Niet van de partij? Bekijk de wedstrijd dan rechtstreeks via YouTube!