Advocaat: 'Lang gedomineerd'

18 mei 2019

Hoofdtrainer Dick Advocaat blikt terug op de uitzege op Heracles Almelo.

FC Utrecht was Heracles Almelo vanavond (zaterdag) met 0-2 de baas. In het Polman Stadion schoof FCUtrecht.nl aan bij de persconferentie na afloop van de partij.

“Het is voor ons een goede uitgangspositie, als je hier met 0-2 kan winnen”, opent Advocaat zijn nababbel in Overijssel. “We hebben natuurlijk al twee goede wedstrijden gespeeld dit seizoen tegen Heracles Almelo (uit 1-5 gewonnen, thuis een 3-1 zege, red.). Dan is het moeilijk dat nog een keer te doen”, aldus Advocaat.

De oefenmeester zag zijn ploeg sterk uit de startblokken komen. “In de eerste helft domineerden we de partij. We kregen kansen en scoorden twee keer”, zegt Advocaat. “In de beginfase van de tweede helft gingen we zo door. In de eindfase van de wedstrijd werd Heracles Almelo de dominerende partij. Zij kregen kansen en hadden zomaar één, twee goals kunnen maken. Gelukkig voor ons gebeurde dat niet.”

Advocaat ter afsluiting: “In de laatste fase van de wedstrijd had Heracles Almelo meer scherpte en concentratie dan wij. Dat moeten we dinsdag beter doen.”