Advocaat: 'Heel trots op team'

24 mei 2019

Hoofdtrainer Dick Advocaat gaat in op de remise tegen Vitesse.

FC Utrecht en Vitesse bleken vanavond (vrijdag) aan elkaar gewaagd. In de heenwedstrijd van de finale van de play-offs om Europees voetbal werd het 1-1. FCUtrecht.nl schoof aan bij de persconferentie na afloop van de wedstrijd en schreef mee met de analyse van Hoofdtrainer Dick Advocaat.

“In de eerste helft moesten we afstand nemen van Vitesse”, vond Advocaat. “We weten dat Vitesse individueel aardige spelers heeft, dus je moet heel geconcentreerd spelen. Dat konden we heel lang volhouden, maar op een gegeven moment werd het echt een veldslag. Dan is het een kwestie van kijken wie er overeind blijft.”

“Dat deden we echt goed”, aldus Advocaat over de strijdlust die zijn ploeg leverde. “Ik ben heel erg trots op de manier waarop we tijdens de eerste helft speelden tegen een goede ploeg.”

Vanuit een corner scoorde Vitesse de gelijkmaker. “Jammer dat één van de weinige kansen die Vitesse kreeg, een doelpunt opleverde. We wisten dat ze daarin gevaar konden stichten. We kregen zelf de nodige kansen. Die gingen er niet in. Het was voor het publiek een heel leuke wedstrijd.”