Slachtofferhulp bij calamiteiten
Slachtofferhulp Nederland helpt na misdrijven, verkeersongevallen, rampen en calamiteiten. Ook na de aanslag in Utrecht op 18 maart, stond Slachtofferhulp Nederland klaar voor iedereen die behoefte heeft aan emotionele ondersteuning. Voorzitter Rosa Jansen: "De politie ter plaatse trof heel veel directe getuigen aan en zij werden doorgestuurd naar de politiebureaus. Je kunt je voorstellen dat er 60 á 80 mensen daar aankomen. Mensen die iets verschrikkelijks hebben gezien, zitten daar dan op bankjes te wachten en dan is het toch wel fijn dat deskundigen ze kunnen opvangen". Hoewel de politie in de meeste gevallen Slachtofferhulp inschakelt, vinden betrokkenen ook zelf de weg naar Slachtofferhulp Nederland via de chat of per telefoon.
Vrijwilligers in het zonnetje
Met circa 500 medewerkers en meer dan 1000 vrijwilligers, worden slachtoffers in heel Nederland geholpen. “Als vrijwilliger bij Slachtofferhulp Nederland ben je onmisbaar en moet je sterk in je schoenen staan. Onze vrijwilligers bellen mensen die nét een heftige gebeurtenis hebben meegemaakt, begeleiden slachtoffers tijdens het strafproces en adviseren over het omgaan met een dergelijke emotionele situatie. Hiervoor krijgen zij allerlei trainingen en cursussen.” vertelt Rosa Jansen. Als blijk van waardering, mochten alle vrijwilligers en medewerkers de wedstrijd tussen FC Utrecht en sc Heerenveen bijwonen. De vrijwilligers die bij de aanslag op 18 maart hebben geholpen, werden nog eens extra in het zonnetje gezet met plekken in de Connected Lounge.
Over Slachtofferhulp Nederland
Elk slachtoffer van een misdrijf, verkeersongeval of ramp verdient de beste hulp. Jaarlijks helpt Slachtofferhulp Nederland 215.000 slachtoffers en nabestaanden hun leven weer op te pakken na een ingrijpende gebeurtenis. Wij bieden emotionele hulp, begeleiden in het strafproces en helpen bij het aanvragen van schadevergoeding.
Kijk voor meer informatie op www.slachtofferhulp.nl.