Twee keer eerder stonden FC Utrecht en Heracles Almelo dit seizoen tegenover elkaar. In het Polman Stadion wonnen de Utrechters met 1-5 en in Stadion Galgenwaard werd op de Heraclieden een 3-1 zege geboekt door de Utrechters.

In beide ontmoetingen met Heracles Almelo dit seizoen kwamen Simon Gustafson en Gyrano Kerk tot scoren.

Gyrano Kerk kwam dit seizoen in beide competitieduels met Heracles Almelo tot scoren.

Spelen FC Utrecht en Heracles Almelo tegen elkaar, dan is dat welhaast een garantie op doelpunten. In de 17 officiële ontmoetingen tussen beide teams, in alle competities, was er slechts 1 partij waarin niet beide ploegen tenminste 1 keer het net vonden. Dat was op 16 september 2006, toen FC Utrecht met 3-0 verloor van Heracles in Almelo.

FC Utrecht eindigde in de Eredivisie op plek 6, met 53 punten. Heracles Almelo sloot de reguliere competitie af als nummer 7 en verzamelde 48 punten.

FC Utrecht maakte in de reguliere competitie 1 doelpunt minder dan Heracles Almelo, maar incasseerde 17 treffers minder dan het team uit Overijssel.

Gescoord wordt er door beide ploegen nagenoeg altijd, als FC Utrecht en Heracles Almelo elkaar treffen.

De clubtopscorerstitel wordt bij FC Utrecht gedeeld door 3 spelers. Simon Gustafson, Gyrano Kerk en Sander van de Streek scoorden allen 8 keer deze jaargang in de Eredivisie.

Adrián Dalmau is de clubtopscorer van Heracles Almelo. De Spanjaard lukte dit seizoen in de Eredivisie 19 goals.