7 weetjes over 100 x Gyrano Kerk

13 mei 2019

Over rugnummers, als 87ste 100 keer, Zeeburgia, Helmond Sport en nog veel meer!

Aanvaller Gyrano Kerk speelde gistermiddag zijn honderdste officiële wedstrijd namens FC Utrecht. Woensdag wordt hij, voorafgaand aan het duel met sc Heerenveen, in de bloemetjes gezet.

100 X KERK

De 100 officiële wedstrijden die Gyrano Kerk speelde in het eerste elftal van FC Utrecht, zijn verdeeld over vier competities. Het gros van de duels speelde de aanvaller - logischerwijs - in de Eredivisie.

Competitie Wedstrijden
Eredivisie 81
KNVB Beker 6
Europa League 6
Play-offs  7

Gyrano Kerk debuteerde in het vlaggenschip van FC Utrecht op 28 september 2014. Die dag kwam hij als invaller binnen de lijnen in de verloren uitwedstrijd tegen FC Twente.

Het eerste rugnummer van Kerk bij FC Utrecht? 37. Daarna kwam de aanvaller in actie met het rugnummer 27 en inmiddels speelt hij zijn matchen met het nummer 7 op de rug.

Aanvaller Kerk is de 87ste speler die de grens van 100 officiële wedstrijden in het eerste elftal van FC Utrecht heeft aangetikt.

Kerk speelde niet alleen in het eerste elftal van FC Utrecht, maar ook in dat van twee andere clubs. Namelijk: Zeeburgia, waarvoor hij al op zestienjarige leeftijd debuteerde, en Helmond Sport. Aan die club werd hij door FC Utrecht verhuurd in het seizoen 2015/2016.

In het shirt van Helmond Sport kwam Kerk trouwens tot 36 wedstrijden, waarin hij 7 keer scoorde en 9 assists op zijn naam schreef.

In de 100 officiële partijen die Kerk speelde voor FC Utrecht, scoorde hij 22 keer en bereidde hij nog eens 23 doelpunten voor.

 

Wil jij kans maken op een gesigneerd shirt van Gyrano Kerk? Klik dan HIER