In geen van de laatste 7 ontmoetingen tussen FC Utrecht en sc Heerenveen in de Eredivisie bleef FC Utrecht met lege handen. De laatste zege van de Friezen op de Utrechters in de competitie dateert van 18 januari 2015, toen het in Stadion Galgenwaard 1-2 werd.

Van de 26 keer dat FC Utrecht in de Eredivisie een thuiswedstrijd speelde tegen sc Heerenveen, wonnen de Utrechters er 11. Vorig seizoen werd het 3-1 voor de Domstedelingen. Yassin Ayoub en Jean-Christophe Bahebeck (2 keer) kwamen toen tot scoren voor de Utrechters.

Eerder dit seizoen won FC Utrecht in Friesland met 2-3 van sc Heerenveen. Dankzij treffers van Emil Bergström, Gyrano Kerk en Oussama Tannane was het verschil al voor de rust gemaakt (0-3).

Afgelopen seizoen won FC Utrecht thuis met 3-1 van sc Heerenveen, mede dankzij twee treffers van de Franse spits Jean-Christophe Bahebeck.

FC Utrecht won tot nu toe 2 keer beide Eredivisieduels met sc Heerenveen in 1 seizoen. Dat was in de jaargangen 2000/2001 en 2012/2013.

Met sc Heerenveen-thuis als laatste match van het seizoen staat FC Utrecht op plek 6 in de Eredivisie met 50 punten op de teller. FC Utrecht is verzekerd van deelname aan de play-offs om Europees voetbal, maar wanneer en tegen wie het team van Hoofdtrainer Dick Advocaat daarin in actie gaat komen, is nog niet bekend.

Tegenstander sc Heerenveen heeft 41 punten en staat op plek 1. In slechts 1 van de afgelopen 7 Eredivisieseizoenen eindigden de Friezen in het rechterrijtje: plek 12 in seizoen 2015/2016.

Spektakel bij een ontmoeting tussen FC Utrecht en sc Heerenveen in 2011.

FC Utrecht kan nog vijfde worden. Lukt dat, dan is het voor het eerst in de clubgeschiedenis dat de ploeg 4 seizoenen op rij bij de beste 5 van Nederland eindigt.

Bij een nederlaag in Utrecht, blijft sc Heerenveen steken op 41 punten. Het laatste Eredivisieseizoen waarin de Friezen minder dan 42 punten pakten, was seizoen 2010/2011 (41 punten, plek 12).

Slechts 1 van de laatste 12 seizoenen sloot FC Utrecht af met een nederlaag op de slotspeeldag. Dat was in 2016, thuis tegen AZ.

In 1 van de laatste 10 seizoenen won sc Heerenveen een wedstrijd op de slotspeeldag van het seizoen. Dat was op 3 mei 2014, uit tegen RKC Waalwijk.

Jacob Mulenga viert in 2009 een treffer die hij namens FC Utrecht maakt tegen sc Heerenveen.

FC Utrecht is de laatste 6 thuispartijen in de Eredivisie ongeslagen.

FC Utrecht scoorde 3 keer in de laatste 5 Eredivisiepartijen die het speelde. Bij elk van die goals was Gyrano Kerk betrokken. Kerk speelde afgelopen weekend tegen Ajax zijn 100ste officiële wedstrijd in het eerste elftal van de Utrechters.

sc Heerenveen incasseerde in de laatste 8 uitwedstrijden die het in de Eredivisie speelde steeds 2 of meer treffers. Dat is een negatief clubrecord.

Een vreugdesprong van Yassin Ayoub, nadat hij afgelopen seizoen de gelijkmaker scoorde in de wedstrijd FC Utrecht - sc Heerenveen. Dat duel zou eindigen in 3-1 voor de Utrechters.

Kerk is met Simon Gustafson op dit moment gedeeld clubtopscorer van FC Utrecht. Beide spelers maakten in de Eredivisie deze jaargang vooralsnog 8 treffers.

sc Heerenveen hield tot nu toe 2 keer de nul dit seizoen; het minst van alle ploegen in de Eredivisie. Het laatste team dat minder dan 3 keer de nul hield in een Eredivisieseizoen was SC Cambuur in de jaargang 2015/2016: 2 maal.

Voor Hoofdtrainer Dick Advocaat wordt sc Heerenveen-thuis zijn 345ste wedstrijd als oefenmeester in de Eredivisie. Daarmee kan Advocaat zijn ambtgenoot Spitz Kohn evenaren op plek 15 van de eeuwige ranglijst van de Eredivisie.

Afgelopen zondag coachte Dick Advocaat voor de 344ste keer een wedstrijd in de Eredivisie.

Michel Vlap en Sam Lammers zijn de gedeelde clubtopscorers van sc Heerenveen. Beide aanvallers maakten deze jaargang tot nu toe 16 treffers.

Advocaat won tot nu toe 174 matchen in de Eredivisie. Bij winst op sc Heerenveen evenaart de oefenmeester de legendarische Rinus Michels, die 175 Eredivisiepartijen won als trainer.

Bij FC Utrecht staan Simon Gustafson, Sean Klaiber en Timo Letschert op scherp. Bij sc Heerenveen gaat die vlieger op voor Morten Thorsby en Doke Schmidt.

Michel Vlap is gedeeld clubtopscorer van sc Heerenveen.