Worldwide: nieuwe club voor Sarota

27 maart 2019

Deze week in de spotlight: Adam Sarota, Conner Blöte, Shayibu Abubakari en Alhassan Uzair.

Oud-spelers van FC Utrecht. Je komt ze, zeker als je een béétje goed zoekt, overal ter wereld tegen. In de rubriek FC Utrecht Worldwide zoomen we elke week in op enkele voormalige FC Utrecht-spelers en hoe het hen nu vergaat. Vandaag: een nieuwe uitdaging voor Adam Sarota, kans op een Fins avontuur voor Conner Blöte en twee Ghanese testers bij de Academie: Shayibu Abubakari en Alhassan Uzair.

Een nieuwe uitdaging voor Adam Sarota. De voormalig international van Australië, die 53 officiële wedstrijden speelde in het eerste elftal van FC Utrecht, heeft zich verbonden aan het bijzonder ambitieuze Caboolture Sports FC, zo meldt het Australische Courier Mail. Caboolture Sports FC speelt in de zogeheten Brisbane Premier League, waar het seizoen pas net van start is gegaan. In de regionale competitie komt Sarota teams tegen met tot de verbeelding sprekende namen als Taringa Rovers, The Gap en Acacia Ridge SC. De Brisbane Premier League geldt als het vierde niveau van de Australische voetbalpiramide.

Blöte beproeft geluk in Finland
Nieuwegeiner Conner Blöte beproeft zijn geluk in Finland. De voormalig speler van Jong FC Utrecht, die tegenwoordig tot de selectie van stadsgenoot USV Hercules behoort, is op proef bij Seinäjoen Jalkapallokerho. Die club, beter bekend als SJK, speelt op het hoogste niveau van Finland. Lukt het Blöte een contract af te dwingen bij SJK, dan is hij daar bepaald niet de enige niet-Fin in de selectie. Tot de A-kern behoren onder anderen een Est, een Ivoriaan, een Braziliaan, een Ghanees, een Rus, een Congolees, een Afghaan, een Oekraïner (voormalig Eredivisiespeler Denys Oliynyk), een Engelsman en een Amerikaan. SJK werd in 2015 landskampioen en won in 2016 de Finse beker.

TUFA-duo op stage in Utrecht
Opnieuw nieuws in relatie tot Tamale Utrecht Football Academy! Twee talentvolle spelers van die Ghanese club, een sociaal project en initiatief van grootaandeelhouder Frans van Seumeren van FC Utrecht, zijn momenteel namelijk op stage in de Domstad. De voetballers Shayibu Abubakari en Alhassan Uzair van TUFA, een club die formeel gezien geen onderdeel is van FC Utrecht maar wel gebruik maakt van de kleding, het materiaal en de expertise van de FC uit de Domstad, speelden maandag mee met FC Utrecht O17 en daar was FCUtrecht.nl bij:

Volgende week aflevering 39 van FC Utrecht Worldwide!