Worldwide: Fortuné maakt ze nog steeds

20 maart 2019

Deze week in de spotlight: Marc-Antoine Fortuné, Prince Rajcomar en Naeem Mohammed.

Oud-spelers van FC Utrecht. Je komt ze, zeker als je een béétje goed zoekt, overal ter wereld tegen. In de rubriek FC Utrecht Worldwide zoomen we elke week in op enkele voormalige FC Utrecht-spelers en hoe het hen nu vergaat. Vandaag: Marc-Antoine Fortuné belangrijk voor Chesterfield, Prince Rajcomar op titelkoers in België en een bijzondere transfer voor Naeem Mohammed.

Voor het geval je dacht dat Marc-Antoine Fortuné al gestopt was met het spelen van profvoetbal: alles behalve! De inmiddels 37-jarige Fransman speelt anno 2019 in de Conference National, het vijfde niveau van Engeland. En dat doet hij alleszins verdienstelijk: clubtopscorer is de door de wol geverfde spits momenteel bij Chesterfield FC; toch bepaald geen kleine club.

Fortuné, die tussen 2005 en 2007 kwam tot 53 officiële partijen in het shirt van FC Utrecht en daarin 11 goals maakte, speelt lang niet alle matchen meer in Chesterfield. Maar als hij speelt, dan is hij met regelmaat belangrijk voor zijn team. Mede dankzij de waardevolle bijdrage van de in Frans-Guyana geboren voorhoedespeler, gaat de ploeg van trainer John Sheridan vermoedelijk handhaven op de vijfde trede van de Engelse voetballadder. Mogelijk komt hij zaterdag weer in actie; van een interlandbreak is in de Conference National immers geen sprake.

Prince still going strong
Over spitsen gesproken die nog altijd actief zijn: Prince Rajcomar! De inmiddels 33-jarige – volgende maand viert hij zijn 34ste verjaardag – aanvaller heeft tegenwoordig het paarse truitje van Patro Eisden Maasmechelen om de schouders en mede dankzij Rajcomar’s inbreng gaat het die ambitieuze club voor de wind in de Tweede Amateurliga B. Daarin gaat Patro Eisden Maasmechelen fier aan kop en heeft het in de strijd om de titel eigenlijk maar één concurrent: Sporting Hasselt. Rajcomar kwam in het verleden in 24 officiële duels in actie namens FC Utrecht, onder meer in Europese partijen tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk, Club Brugge en Austria Wien. Nadat de aanvaller in 2005 vertrok uit de Domstad, was hij onder meer actief in IJsland, Hongarije, Thailand, Roemenië en Belgie én speelde hij interlands voor Curaçao. Een echte globetrotter, dus, die Rajcomar. En: still going strong!

TUFA’s Mohammed naar Zweden
Tot slot: nieuws uit Zweden. Daar heeft Sandviken IF zich verzekerd van de diensten van Naeem Mohammed. ‘Nog nooit van gehoord’, zul je wellicht denken. Dat kan kloppen. En tóch is er een link tussen FC Utrecht en de transfer van Mohammed. Dat is namelijk een 23-jarige aanvaller die overkomt van het Ghanese TUFA. Ofwel: Tamale Utrecht Football Academy. Die club is een sociaal project en initiatief van grootaandeelhouder Frans van Seumeren van FC Utrecht. De club is formeel gezien geen onderdeel van FC Utrecht, maar maakt wel gebruik van de kleding, het materiaal en de expertise van FC Utrecht. Mohammed is de eerste speler uit de TUFA-rangen die buiten Ghana een contract tekent. Hij werkte in het verleden ook een stage af bij FC Utrecht.

Volgende week aflevering 38 van FC Utrecht Worldwide!