Worldwide: Bjelica en Vejinovic naar Ekstraklasa

06 maart 2019

Deze week in de spotlight: Aleksandar Bjelica, Marko Vejinovic en Nassir El Aissati.

Oud-spelers van FC Utrecht. Je komt ze, zeker als je een béétje goed zoekt, overal ter wereld tegen. In de rubriek FC Utrecht Worldwide zoomen we elke week in op enkele voormalige FC Utrecht-spelers en hoe het hen nu vergaat. Vandaag: Poolse avonturen voor Aleksandar Bjelica en Marko Vejinovic, de terugkeer van Nassir El Aissati én korte updates over Chris David, Steve De Ridder en Enzio Boldewijn.

In Polen hoopt Aleksandar Bjelica zijn voetballoopbaan nieuw leven in te blazen. De verdediger, die tot 7 optredens kwam in de hoofdmacht van FC Utrecht, heeft KV Oostende verlaten en zich aan Korona Kielce verbonden. Bjelica behoorde de voorbije periode niet meer tot de zogeheten A-kern van KV Oostende, waarvoor de jeugdinternational van Servië tot 41 wedstrijden was gekomen. Een overstap naar Polen, waar de transfermarkt nog open was, leek voor alle betrokken partijen dan ook een goede oplossing.

Ook Vejinovic trekt naar Polen
Op de Poolse velden komt Bjelica mogelijk een andere oud-speler van FC Utrecht tegen. Marko Vejinovic, die overigens nooit in het eerste elftal speelde in de Domstad maar er wél in de academie voetbalde, heeft op zijn beurt een tijdelijke transfer gemaakt van AZ naar Arka Gdynia. Die club speelt, evenals Korona Kielce, in de Poolse Eredivisie; de Ekstraklasa. Waar Bjelica’s eerste partij met Korona Kielce uitdraaide op een 4-1 nederlaag, daar lukte het ook Vejinovic nog niet om tijdens zijn debuut zijn stempel te drukken; met Arka Gdynia verloor hij met 1-0 van Lech Poznan. Die ploeg werd in 2017 door FC Utrecht nog uitgeschakeld in de Europa League.

Nassir El Aissati
Daar waar Bjelica en Vejinovic verder weg van de Domtoren zijn gaan voetballen, maakte Nassir El Aissati juist zijn rentree in de provincie Utrecht. De middenvelder, die van 2005 tot 2016 voor FC Utrecht speelde en de afgelopen twee seizoenen respectievelijk Mjällby AIF en FK Karlskrona diende in Zweden, heeft zich verbonden aan DOVO. Voor de Derde Divisie Zaterdag-ploeg van trainer Gert Kruys maakt El Aissati mogelijk zaterdag zijn debuut. Dan komt SteDoCo op bezoek op het Veenendaalse Sportpark Panhuis.

En dan nog even kort…
Tot slot van deze FC Utrecht Worldwide: korte updates over drie spelers die in recente edities aan bod kwamen, waarover inmiddels weer wat nieuws te melden valt. Afgelopen week ging het over Chris David, die na een clubloze periode had getekend bij Cape Town City FC. David heeft in zijn debuutmatch voor zijn Zuid-Afrikaanse club direct indruk gemaakt: in de topper tegen Mamelodi Sundowns maakte hij vlak voor tijd de winnende goal (2-1). Onlangs kaartten we ook de penibele positie van het Sporting Lokeren van onder anderen Steve De Ridder. Afgelopen weekend verloor Lokeren op eigen veld met 1-2 van RSC Anderlecht en daarmee was, na 23 seizoenen op het hoogste niveau, de degradatie onafwendbaar geworden. Vorige week stipten we ook de kelderkraker aan waarin Enzio Boldewijn een rol zou spelen: Notts County – Port Vale. Boldewijn’s Notts County mocht in elk geval niet verliezen en zou beter kunnen winnen, maar het werd geen van beide opties: 0-0. Nog altijd alarmfase rood dus, voor Boldewijn en co.

Volgende week aflevering 36 van FC Utrecht Worldwide!