Wisselingen in de RvC van FC Utrecht

22 maart 2019

Paul Verhoeff en Adriaan Aarts zwaaien af als commissaris, Pieter Leyssius en Marco Peek nieuwe commissarissen

Paul Verhoeff heeft de aandeelhouders van FC Utrecht geïnformeerd niet beschikbaar te zijn voor een nieuwe termijn van vier jaar. Adriaan Aarts zwaait tevens af. Pieter Leyssius en Marco Peek worden medio april, tijdens de aandeelhoudersvergadering, voorgedragen als commissaris. Annemarie Kaemingk, recent aangetreden als commissaris, en Frans van Seumeren blijven aan als commissaris. De laatste neemt de rol van voorzitter over.

Pieter Leyssius is afgestudeerd werktuigbouwkundig ingenieur, met een (deels internationale) carrière in de financiële dienstverlening. Leyssius is thans partner bij Gate-Invest, een investeringsmaatschappij gevestigd te Utrecht.

Marco Peek heeft een succesvolle onderneming te Bunnik, actief in onder meer evenementenlocaties. Peek is als Business Club lid al jaren nauw betrokken bij FC Utrecht.

FCUtrecht.nl zocht Frans van Seumeren en Paul Verhoeff op voor een nadere toelichting.

Verrassend nieuws Paul, hoezo dit besluit?

"Zoals bekend ben ik de afgelopen twee jaar actief geweest als gedelegeerd commissaris. Dan zit je op alle fronten midden in de operatie. Ik merkte vanaf 1 januari j.l, weer terug in mijn rol als commissaris, dat ik feitelijk deels mijn eigen vlees aan het keuren was, ik vind dat geen goede zaak. Bovendien moet de nieuw benoemde directie niet voor de voeten gelopen worden, zo simpel is het. Omdat mijn termijn eind deze maand toch afloopt is het derhalve een goed moment om het stokje over te dragen."

Je bent de afgelopen vier jaar enorm betrokken geweest bij de club, vind je het niet jammer?

"Toen ik mijn besluit toelichtte bij Frans van Seumeren was het wel even emotioneel moet ik bekennen. Wij kennen elkaar inmiddels goed, heb het met enorm veel plezier en passie gedaan voor de club en haar aandeelhouders, maar het is goed om dit nu zo te doen, in het belang van onze mooie club."

Hoe kijk je terug?

"Vier jaar geleden ben ik gekomen als commissaris. Ik had net ons internetbedrijf verkocht in Brussel en sprak Frans van Seumeren over ondernemen en natuurlijk FC Utrecht. De club uit mijn stad, op een steenworp afstand van mijn ouderlijk huis. Het zou neerkomen op 8-10 vergaderingen per jaar maximaal. Het liep anders. Het werd een ware rollercoaster, 10 werden er 20 en ga zo maar door. Twee jaar geleden werd ik gevraagd door de aandeelhouders om gedelegeerd commissaris te worden. Als primus inter pares samen opgetrokken met directie, medewerkers en RvC. In relatief korte tijd hebben wij met elkaar een transitie doorgevoerd binnen het bedrijf. De club staat er heel aardig op, natuurlijk sportief maar ook financieel en organisatorisch is er goede progressie geboekt. Er is een robuust fundament, hier moet verder op gekapitaliseerd worden. Ik heb er het volste vertrouwen in dat dit gaat lukken onder de bezielende leiding van Frans en de nieuw samengestelde RvC. Ik wens hem en het hele bestuur heel veel succes."

En Frans, hoe kijk jij tegen deze ontwikkelingen aan?

"In een voetbalclub is het 'never a dull moment'. Natuurlijk vind ik het jammer dat ik twee vrienden uit het bestuur zie vertrekken, maar ik snap de overwegingen wel. Ik weet zeker dat ze nog veel bij mij in de skybox te vinden zijn, daar kijk ik in elk geval naar uit. Adriaan gaat zich volledig richten op Roll Groep, een andere onderneming van mij die snel groeit. Ik wil Paul in het bijzonder bedanken voor zijn enorme inzet als (gedelegeerd) commissaris. Hij heeft een heel belangrijke bijdrage geleverd aan een betere financiering van de club, relatie met aandeelhouders en last but not least - na ruim vijf jaar tobben - de salesorganisatie van FC Utrecht weer in eigen beheer weten te krijgen, die nu weer groeit en bloeit. Dat was een complexe zaak. Ik ben trots op wat er bereikt is en ik hoop dat op deze basis weer doorontwikkeld kan gaan worden."