'Wie maakt dit nu mee?!'

20 maart 2019

Prijswinnaars VriendenLoterij genieten van unieke meet & greet met selectie FC Utrecht.

Liefst 22 prijswinnaars van de VriendenLoterij, die allemaal bovendien iemand mochten meenemen, genoten vandaag (woensdag) van een unieke meet & greet met de selectie van FC Utrecht. Hoogtepunt van de middag: een lunch met de spelers en trainers van het eerste elftal van de Utrechtse Eredivisionist.

In de kantine van Sportcomplex Zoudenbalch werden de 22 prijswinnaars, inclusief de 22 geluksvogels die zij meenamen deze bijzondere middag, ontvangen. Na een welkomstdrankje en een lekkere koek of plak cake én een broodje voor de lichte trek, begaven de VriendenLoterij-winnaars zich naar het trainingsveld, om de selectie onder leiding van Hoofdtrainer Dick Advocaat aan het werk te zien.

Van Zoudenbalch verplaatste het gezelschap zich vervolgens naar Stadion Galgenwaard, waar een uniek kijkje achter de schermen werd gegeven. Onder de bezielende leiding van één van de vaste rondleiders van FC Utrecht deed de groep onder meer de spelerstunnel aan, werd er een bezoek gebracht aan het FC Utrecht Museum én kregen de uitverkorenen een kijkje in de kleedkamer van het eerste elftal. Niet veel later vonden de prijswinnaars zichzelf terug aan tafel met de spelers en trainers van het eerste elftal, voor een uitgebreide meet & greet. De voetballers en trainers kletsten honderduit met de VriendenLoterij-winnaars, die van de gelegenheid gebruikmaakten om handtekeningen te scoren en op de foto’s te gaan met de spelers en trainers van de Utrechtse voetbalclub. “Wie maakt dít nu mee?!”, riep één van de jonge prijswinnaars enthousiast, nadat hij uitgebreid had gesproken met aanvoerder Willem Janssen.

Het is dankzij de supporters van FC Utrecht dat de VriendenLoterij onlangs een financiële injectie gaf van 172.827 euro aan de FC Utrecht Academie. Een recordbedrag, dat ruim 11.000 euro hoger was dan vorig seizoen – en dat was toen al een record! Bij de VriendenLoterij hebben de deelnemers de mogelijkheid om voor een zelfgekozen goed doel, club of vereniging mee te spelen, waaronder hun favoriete Eredivisieclub.

Van elk gekocht lot is de helft bestemd voor een goed doel op het gebied van gezondheid en welzijn. Bij FC Utrecht gaat de schenking naar de jeugdopleiding, onder meer voor scholing voor de jeugdspelers, zodat zij naast hun voetbalopleiding op een toekomst in de maatschappij worden voorbereid.

Er zijn slechts drie Eredivisieclubs die dankzij hun supporters een hogere bijdrage van de VriendenLoterij hebben ontvangen dan FC Utrecht: Ajax, Feyenoord en PSV.

Speel ook voor FC Utrecht mee met de VriendenLoterij, klik HIER.

Een foto-impressie van een unieke dag: