Virtuele spanning in Stadion Galgenwaard

04 maart 2019

Op vrijdag 1 maart vond het FIFA 19 toernooi van FC Utrecht eSports plaats in Stadion Galgenwaard. Met in totaal 200 deelnemers was het een toffe game-middag voor alle FC Utrecht-supporters! In de ochtend gingen de Junior Tigers met elkaar de strijd aan om de titel. In de middag waren de supporters ouder dan 13 jaar aan de beurt.

Samen met YourNext organiseert FC Utrecht eSports jaarlijks een FIFA toernooi voor al haar supporters. Mede door de populariteit van het spel FIFA was het evenement dit jaar wederom een groot succes. Naast het voetbalveld wilt FC Utrecht ook op het digitale speelveld actief zijn. Met FC Utrecht eSports willen de club supporters op een andere manier bij FC Utrecht betrekken. Naast de vele potjes FIFA waren er ook verschillende side-events aanwezig tijdens het toernooi. Zo was het mogelijk om terug in de tijd te duiken met spellen op de Nintendo NES en Nintendo SNES, kon je in je raceauto stappen met Mario Kart en je uitleven met Wii Sports. Was je toe aan een uitdaging? Dan stonden de twee eSporters van FC Utrecht, Danny Hazebroek en Christiaan van der Mark, klaar voor een potje FIFA.  

Bij de Junior Tigers ging de finale tussen Stijn de Bly en Sven Gijsen, twee vrienden uit IJsselstein. Na een 1-4 overwinning wist Sven uiteindelijk aan het langste eind te trekken en zijn tickets voor de eRoom te bemachtigen. Ook Stijn ging niet met lege handen naar huis, ook hij mag de wedstrijd FC Utrecht – FC Groningen bezoeken samen met een vriend! Bij de supporters ouder dan 13 jaar was het aan Leslie van der Heiden en Yassine Asakkor om uit te maken wie er met de hoofdprijs vandoor ging. Na een spannende pot, 2-1, was het Leslie die uiteindelijk met de felbegeerde trofee in zijn handen stond. Ook Leslie zal de wedstrijd FC Utrecht – FC Groningen samen met Danny en Christiaan en 3 vrienden vanuit de eRoom mogen bekijken. Yassine ging naar huis met de trofee voor de 2e plaats inclusief twee wedstrijdtickets voor FC Utrecht – FC  Groningen.