Spektakelstuk eindigt onbeslist

25 maart 2019

Jong FC Utrecht speelt op De Toekomst met 3-3 gelijk tegen Jong Ajax.

De beloftenploeg van FC Utrecht heeft aan het uitduel met Jong Ajax een punt overgehouden. Op De Toekomst toonde het team van trainer/coach Robin Pronk karakter en klasse en stond na negentig minuten Keuken Kampioen Divisie-voetbal een 3-3 stand op het scorebord.

Een oerkreet slaakt hij. Captain Junior van der Velden van Jong FC Utrecht, vlak nadat zijn ploeg in Amsterdam de aansluitingstreffer heeft gescoord tegen Jong Ajax. 'COME ON FC UTRRRRRECHT!' De 2-1 die Mark Pabai na een voorzet van Rayan El Azrak aantekent kort na de pauze, maakt wat los bij de aanvoerder. En niet bij hem alleen. Het is een soort startsein. Een teken. Een doelpunt dat de Utrechters doet beseffen: wij hoeven hier echt niet te verliezen vanavond. Sterker nog: wij gáán hier niet het onderspit delven. Never!

Gebalde vuisten, gelijke stand
Met die mentaliteit vliegen de Utrechters vanaf dat moment de match met de Ajacieden aan. En dat resulteert effect. De Amsterdammers, kort na de rust nog tot drie keer toe dicht bij de 3-0, weten even niet meer waar ze het zoeken moeten. Aanvoerder Van der Velden hoogstpersoonlijk is het die amper tien minuten na de 2-1 zelf voor de 2-2 zorgt. Met een kopbal in de korte hoek verschalkt hij keeper Issam El Maach. Gebalde vuisten, een gelijke stand op het bord.

Balans
Met nog een half uur spelen voor de boeg is de boel dan dus weer in balans op De Toekomst. De vliegende start die Jong Ajax had - binnen tien minuten stond het 2-0 voor de Amsterdammers dankzij doelpunten van Damjan Dostanic en Vaclav Cerny - is vakkundig teniet gedaan door de Domstedelingen. En juist op het moment dat die denken de boel helemaal naar zich toe te kunnen trekken, kantelt de wedstrijd weer richting de Noord-Hollanders. Na balverlies op het Utrechtse middenveld schudt Quinten Timber een solo uit de heupen en schiet hij met scherp: 3-2.

De rug rechten
Heeft het dit seizoen al zo geplaagde Jong FC Utrecht dan nog een keer het vermogen de rug te rechten? Jazeker, is op die vraag het antwoord. Slechts drie minuten nadat de goaltune uit de Amsterdamse boxen pompt, moet de spreekstalmeester zijn microfoon alweer uit de standaard pakken. Deze keer om de 3-3 om te roepen. Een heerlijk doelpunt, gescoord door Jonas Arweiler.

Dieper gaan
In de slotfase van het spektakelstuk kan het dan nog alle kanten op, al zou je aan de hand van het spelbeeld zeggen dat als het een kant op valt, het de Utrechtse moet zijn. Immers: het team van trainer/coach Robin Pronk lijkt dieper te kunnen gaan, dieper te willen gaan en heeft de meeste en beste kansen. Maar El Maach zwicht niet ook nog een vierde keer voor de Domstedelingen, die een punt overhouden aan de uitpartij tegen de ploeg die afgelopen seizoen nog kampioen werd in de Keuken Kampioen Divisie, die toen nog Jupiler League heette.

Vrijdag de volgende partij
Voor Jong FC Utrecht staat vrijdag al de volgende Keuken Kampioen Divisie-pot op de rol. Die dag speelt het team van Pronk in Stadion Galgenwaard tegen het om de titel strijdende Sparta Rotterdam. Het duel met de Spangenaren begint om 20.00 uur en tickets voor het treffen met de Zuid-Hollanders zijn verkrijgbaar via internet en in de FC Utrecht Fanshop.

Jong Ajax - Jong FC Utrecht 3-3 (2-0)
5. Damjan Dostanic 1-0
8. Vaclav Cerny 2-0
51. Mark Pabai 2-1
59. Junior van der Velden 2-2
70. Quinten Timber 3-2
73. Jonas Arweiler 3-3

Gele kaarten: Abdallah Aberkane, Enric Llansana (Jong Ajax), Ruben Hoogenhout, Nick Venema (Jong FC Utrecht).

Toeschouwers: 524.

Scheidsrechter: Clay Ruperti.

Opstelling Jong Ajax:
Issam El Maach; Liam van Gelderen, Solomon Bonnah, Nordin Musampa, Terrence Douglas (21. Abdallah Aberkane); Enric Llansana, Jasper ter Heide, Quinten Timber; Leo Thethani (75. Eros Maddy), Damjan Dostanic, Vaclav Cerny.

Opstelling Jong FC Utrecht:
Fabian de Keijzer; Mark Pabai (71. Christopher Mamengi), Ruben Hoogenhout, Junior van der Velden, Reda Akmum (46. Tim Brinkman); Wai-Tsun Dai, Rayan El Azrak, Mitchell van Rooijen (56. Gabriel Culhaci); Mohamed Mallahi, Jonas Arweiler, Nick Venema.