De wedstrijd tegen de tegenstander Uut Twente speelde zich af onder de meest barre weersomstandigheden. Het was niet voor te stellen dat er nog iemand met een droge vezel textiel in en rond het veld aanwezig was. Wat hield het voorjaar huis!

Startte de wedstrijd nog onder acceptabele omstandigheden, dat werd in de 1e helft rap anders. Scheidsrechter Marcel Huisman nam na 35 minuten spelen een wijs besluit: hij dirigeerde beide ploegen terug de kleedkamers in, om daar te wachten op betere tijden. Die kwamen er ook, na zo'n 20 minuten. Toen scheen de zon weer, alsof er niets aan de hand was.

De thuisploeg legde zowel in het eerste als in het tweede gedeelte van de 1e helft alle energie. Ze was heer en meester tot het moment van de onderbreking. En dan is het maar afwachten hoe de ploeg uit de kleedkamer zou komen na de hervatting. Nou, daar hoefde trainer Robert Wijnands zich geen zorgen over te maken. Zijn team van vandaag was geen schim van de elf, die het vorige week tegen ADO Den Haag lelijk lieten afweten. Nee, deze 18 mannen waren échte mannen! Slecht weer of niet.

Na de hervatting pakten ze de draad gewoon weer op, en na de gebruikelijke pauze was het ook in de 2e helft geen enkel probleem voor de thuisploeg om te domineren. Vandaag waren er aan Utrechtse kant 2 spelers die een opvallende rol vertolkten door allebei 2 x te scoren: Zep Swijghuisen en Dino Janssen. Beiden scoorden 2 x.

De man van de wedstrijd van vandaag was het hele team. Door onverstoorbaar te blijven, het initiatief weer snel over te nemen en door doelgericht te werken werd het uiteindelijk 5-1 voor de thuisploeg. En dat was dik verdiend. Twente had zichtbaar moeite met de aan de dag gelegde agressie van de gastheren.

De criticasters onder ons zouden kunnen zeggen dat de enige tegengoal een smet op deze middag was, dat die goal niet had mogen vallen. En daar hadden ze misschien ook wel gelijk in ook. Want een korte fase van gemakzucht aan de kant van de thuisploeg leverde FC Twente een doelpunt op. Het ging als een mes door de boter. De Twentenaren dachten hiermee het lek boven te hebben en wilden doorstoten, maar dat was van korte duur. Zij waren niet in staat de macht van de thuisploeg te breken. Utrecht stelde orde op zaken, Zep Swijghuisen prikte zijn 3e (en Utrechts 5e) doelpunt en het was gedaan.

Na afloop alleen maar blije gezichten in de catacomben van Zoudenbalch. De trainer: "Ik  vind dat we vandaag onze beste wedstrijd tot nu toe gespeeld hebben. De norm die wij hebben gesteld werd ruimschoots gehaald. We hebben allemaal gezien dat deze ploeg het in zich heeft. Daar ben ik blij om, want vanaf nu hebben we een ijkpunt. Er zijn goede goals gemaakt. Dit moeten wij vast zien te houden."

FC Utrecht O19 - FC Twente O19 5-1

03. 1-0 Yassin Nasser

29. 2-0 Dino Janssen (p)

48. 3-0 Dino Janssen

51. 4-0 Zep Swijghuisen

78. 4-1 Daan Rots

89. 5-1 Zep Swijghuisen