Ruime overwinning voor FC Utrecht O16

09 maart 2019

Wat een wind in het diepe Zuiden. Hierdoor bleef de wedstrijd vrij vlak. Dit veranderde snel na de rust. O16 hervond het hoge niveau snel en voetbalde de tegenstander naar een flinke nederlaag. Dit leverde wéér een verdiende driepunter op én maakte de verre reis terug naar Utrecht een stuk aangenamer.

15 uit 5 voor O16.

Sommige wedstrijden kun je heel kort beschrijven. En de eerste helft van de uitwedstrijd tegen Fortuna O16 leek het zo’n wedstrijd te worden. Niks weggeven, 1 of 2 goals maken, niet over voetbal praten en 3 punten mee de bus in nemen. Met de wind die lekker voetballen onmogelijk maakte in de 1e helft. Maar in de 2e helft werd Fortuna met 0-4 over de knie gelegd en die score had hoger uit kunnen vallen. Mede door een gezonde dosis energie en wilskracht, met weer vlagen van het herkenbare FC Utrecht O16 spel van de afgelopen weken. Hoogtepunt was de steekbal ‘op Champions League niveau’ van Erman op Mees die de keeper omspeelde en de 0-4 scoorde.

Geen doelpunten en alleen heel veel wind in de 1e helft.

Het strijdplan was helder en er was goed getraind. Maar een paar wedstrijden per jaar komt er niets van je plannen terecht. Dit was zo’n helft. Extreem veel wind, onzorgvuldige ballen, een opportunistische tegenstander en net overal te laat waardoor de tweede bal verloren ging. Fortuna produceerde nog een schot op de paal. FC Utrecht creëerde toch nog 4-5 kansen maar bij rust stond het 0-0. Mede door de goede verdedigende 1 tegen 1 duels van Josh, Wes, Kjeld en Nathan. Hoogtepunt was de trukendoos van Steyn. Maar omdat hij op goal stond, had het alleen een hoge amusementswaarde. En Ky-mani die vlak voor rust de 0-1 op linkervoet had. Een mooi leermoment voor het team. Als het voetballend een keer niet lukt is dat niet erg. Gewoon bij de basis beginnen. Niks weggeven en meer energie in de wedstrijd steken. Ook een stap in het groeien als prof.

De tweede helft weer een herkenbaar FC Utrecht.

De wedstrijdbespreking was niet aan dovemansoren gericht. Erman, Maxwell en Jayden gaven het team nieuwe impulsen. Imanuel werd weer ‘het slot op de pot’ en over het hele veld werd duidelijk dat FC Utrecht zijn koppositie wilde behouden. De 0-1 werd via een (halve) omhaal door Mees binnengewerkt na een doorkopbal van een Fortuna speler. Maxwell scoorde de 0-2 heel koel en bekeken nadat hij wast weggestuurd door Stan. De 0-3 (tegendraadse kopbal van Mees op voorzet van Achraf) werd eerst nog onterecht afgekeurd. Maar de tegenstand van Fortuna was gebroken. De 0-3 was een razendsnelle beauty uit het boekje over 5 schijven. Steyn, Wes, Nathan, Maxwell en Mees hadden een paar seconden nodig om de bal van onze 16 meter in het netje bij Fortuna te krijgen. Justin en Stijn kwamen de defensie nog versterken met maar 1 doel: geen tegendoelpunten. Ondertussen regen de aanvalsgolven zich aaneen. Met het hoogtepunt in de 36e minuut. Na een heerlijke open aanname, gaf Erman zonder zich te bedenken een wereldse steekbal op Mees. ‘Champions League' voetbal op een winderig veld in Sittard!!! Mees beloonde Erman zoals een spits hoort te doen met zo’n pass. Hij omspeelde de keeper koelbloedig en schoof de 0-4 binnen.

‘Complimenten voor de ploeg als geheel en in het bijzonder voor de wisselspelers. Die hebben vandaag de ban gebroken. Het is belangrijk, dat we een brede basis hebben die elkaar aanvult en voor gezonde concurrentie zorgt. Dan trek je als team ook dit soort wedstrijden samen over de streep. Met 15 punten uit 5 wedstrijden en een doelsaldo van 16 voor en 1 tegen laat het team zien steeds volwassener te worden’, aldus Ruud Heus.

'50 1-0 Mees Rijks
'53 2-0 MaxwellRodrigues
'64 3-0 Mees Rijks
‘76 0-4 Mees Rijks