Ruime nederlaag voor Jong FC Utrecht

29 maart 2019

Beloftenploeg verliest met 1-5 van Sparta Rotterdam.

Jong FC Utrecht nam het in de 31ste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie op tegen Sparta Rotterdam. Het werd een vervelende avond voor de beloftenploeg van FC Utrecht. De Domstedelingen verloren met 1-5.

Het is muisstil in Stadion Galgenwaard. Jong FC Utrecht kijkt tegen een ruime achterstand aan op het moment dat Halil Dervisoglu de bal voorgeeft. Ragnar Ache hoeft er zijn voet alleen maar tegenaan te krijgen: 0-5.  De tweede treffer voor de aanvaller van Sparta Rotterdam en een hele vervelende tussenstand voor Jong FC Utrecht.

Opening
In de beginfase lijkt het erop dat het een spannend duel gaat worden. Doelmannen Maarten Paes en Tim Coremans moeten al meerdere keren in actie komen. Uiteindelijk is het Sparta Rotterdam dat als eerste de trekker weet over te halen. Bij de vrije trap van Mohamed Rayhi staat Dirk Abels helemaal vrij om de bal in te koppen. De rechtsback van Sparta Rotterdam kopt ‘m tegendraads in, waardoor de bal in de verre hoek eindigt: 0-1.

Penalty
Na ruim een half uur spelen dribbelt Ragnar Acher het zestienmetergebied in van Jong FC Utrecht. De aanvaller van Sparta Rotterdam wordt neergehaald en leidsman Laurens Gerrets wijst resoluut naar de stip: penalty. Mohamed Rayhi benut de strafschop en verdubbelt de achterstand van Jong FC Utrecht.

Veldwijk
Ook Lars Veldwijk, de aanvaller die twee jaar onder contract stond bij FC Utrecht, weet vanavond een doelpunt te scoren. Dit keer is het Lassana Faye die een goede voorzet geeft. De International van Zuid-Afrika komt voor zijn man en tikt de bal bij de eerste paal binnen: 0-4.  

Eretreffer
Jong FC Utrecht doet nog iets terug. Vlak voor tijd komt die bal in de kluts voor de voeten van Nick Venema. De 19-jarige aanvaller haalt uit en ziet zijn schot met moeite achter doelman Tim Coremans eindigen. Het is de eretreffer in een vervelende avond voor de beloftenploeg van trainer/coach Robin Pronk.

Roda JC
Jong FC Utrecht heeft weinig tijd om bij te komen van deze nederlaag. Aankomende maandag reist de beloftenploeg van FC Utrecht af naar Zuid-Limburg. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt in het Parkstad Limburg Stadion voor het Keuken Kampioen Divisie duel met Roda JC.

Jong FC Utrecht – Sparta Rotterdam 1-5 (0-3)

12. 0-1 Dirk Abels
34. 0-2 Mohamed Rayhi
37. 0-3 Ragnar Ache
76. 0-4 Lars Veldwijk
85. 0-5 Ragnar Ache
87. 1-5 Nick Venema

Gele kaarten: -

Rode kaarten: -

Toeschouwers: 581

Scheidsrechter: Laurens Gerrets

Opstelling Jong FC Utrecht:
Maarten Paes; Mark Pabai (78. Redouan El Yaakoubi), Ruben Hoogenhout, Junior van der Velden, Christopher Mamengi (42. Gabriël Culhaci); Tim Brinkman, Mitchell van Rooijen (68. Tim Freriks), Wai-Tsun Dai; Mohammed Mallahi, Nick Venema, Keelan Lebon

Opstelling Sparta Rotterdam:
Tim Coremans; Dirk Abels, Bart Vriends (76. Gregor Breinburg), Adil Auassar, Lassana Faye; Abou Harroui (45. Dries Wuytens), Deroy Duarte, Laros Duarte, Mohamed Rayhi (62. Lars Veldwijk); Ragnar Ache, Halil Dervisoglu