Pronk: ‘We zijn teleurgesteld’

29 maart 2019

Trainer/coach Robin Pronk over de nederlaag tegen Sparta Rotterdam.

Jong FC Utrecht verliest met 1-5 van Sparta Rotterdam. Na afloop sprak FCUtrecht.nl met trainer/coach Robin Pronk.

“Het spreekt natuurlijk voor zich dat de spelers nu zwaar teleurgesteld in de kleedkamer zitten”, begint trainer/coach Robin Pronk zijn nabeschouwing op de nederlaag tegen Sparta Rotterdam. “Ik hoop dat ze vooral teleurgesteld zijn over hun eigen falen.”

Ondanks de uitslag op het scorebord heeft Jong FC Utrecht nog wel een aantal kansen gehad. “Alleen die kansen verzilveren we niet. Die momenten zijn er wel geweest gelukkig. Wij hebben Sparta in het eerste half uur helemaal in de wedstrijd geholpen. Bij de eerste goal worden er twee spelers totaal niet gedekt. Ook de penalty laten we onhandig ontstaan, daarmee help je Sparta aardig op weg. Aan het eind van de wedstrijd zijn ze overduidelijk veel sterker, dat is de kwaliteit die ze hebben. Maar we hebben ze wel in die richting geduwd.”

Ondanks een ruime achterstand bleef het team doorgaan en scoorden ze de eretreffer. “Wij hebben door de wedstrijd heen een aantal kansen gehad. Niet dat we met die kansen nog terug konden komen in de wedstrijd, maar die momenten dwing je wel af. Aanvallend hebben we best wel een aantal goede dingen laten zien. Maar de vijf goals tegen zegt genoeg over hoe we vandaag hebben verdedigd.”