Pronk: 'Spirit in de ploeg'

25 maart 2019

Trainer/coach Robin Pronk van Jong FC Utrecht blikt terug op de remise tegen Jong Ajax.

Jong FC Utrecht deelde vanavond (maandag) de punten met Jong Ajax. Het werd op De Toekomst 3-3. FCUtrecht.nl zocht trainer/coach Robin Pronk van Jong FC Utrecht in de catacomben op voor een nabeschouwing.

Tien minuten gespeeld, 2-0 voor Jong Ajax tegen Jong FC Utrecht. “Als dat je hier op De Toekomst overkomt, dan is normaal gesproken je wedstrijd weg”, zegt oefenmeester Robin Pronk van de Utrechtse beloftenploeg. “Maar nu kwamen we prima terug.”

De basis voor die comeback werd gelegd tijdens de rust van de match. De koppen bij elkaar, de plannen gesmeed, de borst vooruit. Gáán, knokken voor elke meter. Vechten voor op z’n minst een punt. “Er zat de spirit in de groep die nodig was om het recht te zetten”, stelt Pronk. “Al moeten we ook eerlijk zijn: in de eerste paar minuten na de rust ontsnapten we aan de 3-0. Maar daarna pakten we het heel goed op. We hebben veertig minuten lang echt goed gespeeld. Geknokt, druk gezet met elkaar. Het werd 2-1, en het werd 2-2 en toen bekroop mij het gevoel: we gaan er nu overheen.”

Een slordigheid op het middenveld werd door de Amsterdammers maximaal afgestraft (3-2), maar dat bracht de talenten uit de Domstad niet aan het wankelen. “Wederom kon de ploeg het opbrengen de rug te rechten. Dat is nu makkelijk praten, maar ik zeg het vaker, ook als het resultaat uiteindelijk niet meevalt: we werken altijd hard, trainen goed en er zit veel enthousiasme in deze groep. Ook al krijgen we klap op klap te verwerken en tik op tik te verduren. We krijgen het toch steeds weer opgebracht, en daarbij moet ik echt ook credits geven aan de rest van de staf, om weer alles te geven. Dat is de laatste weken veel te weinig beloond. Nu lukt het eens een keer wel.”

Amper tien minuten na het laatste fluitsignaal ging Jong FC Utrecht andermaal het veld op. Een korte uitloopsessie, zodat morgen (dinsdag) rust kan worden gepakt. Dat is geen overbodige luxe, gezien het feit dat vrijdag al de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam wacht. “We hebben een loodzwaar programma de komende weken. Maar ook: een fitte groep. Gretig. Zo goed als compleet. En met fighting spirit erin.”