Pronk: ‘Complimenten dat het team niet opgeeft’

08 maart 2019

Trainer/coach Robin Pronk over de nederlaag tegen Jong PSV.

Jong FC Utrecht verliest vanavond (vrijdag) met 3-1 van Jong PSV. Na afloop sprak FCUtrecht.nl in de gangen van Sportcomplex De Herdgang met trainer/coach Robin Pronk.

“Voor rust hadden we een goede fase tegen Jong PSV. In de laatste twintig minuten maken we een goede goal en kunnen we eventueel nog een tweede maken. Dan waren we echt goed teruggekomen in de wedstrijd. Dat had gekund, maar uiteindelijk doen we dat niet. Dat zegt met name dat de aanval vandaag onvoldoende was.”

Jong FC Utrecht was zeker niet kansloos tegen Jong PSV. “In fases hadden we echt het overwicht. Vooral aan het einde van de wedstrijd speelde we met name op de helft van PSV. Dan moet je aanvallend beter zijn, balvaster zijn en bij een aantal momenten een betere keuze maken met de voorzet. In die fase hebben we echt een aantal grote kansen gemist.”

“In de rust hebben we gezegd dat we meer naar voren moesten spelen en korter op onze tegenstander moesten zitten. Daardoor leek het alsof we wat feller waren, maar toen stond het ook beter. Het breekpunt in de wedstrijd was de penalty.” De trainer/coach complimenteert zijn team. “Compliment voor het team dat ze niet opgeven. Tot het einde toe hebben ze geknokt. Dat vind ik ook weer het positieve. We gaan weer op naar de volgende wedstrijd.”