Met een kleine maar verdiende overwinning keerde O17 deze zaterdag terug uit Eindhoven, waar PSV O17 met 0-1 werd verslagen. 'Degelijk' dat is het woord wat de Utrechtse talenten in deze wedstrijd lieten zien. Er was geen absolute uitblinker, dus was het het team dat uitblonk. De Eindhovenaren hadden dan wel vaak een optisch veldoverwicht, maar kwamen zelden tot uitgespeelde doelkansen. En die waren er juist in de omschakeling voor de Domstedelingen volop.

Utrecht had het in het eerste kwartier moeilijk met het vlot combinerende PSV, maar O17 gaf verdedigend niets weg en kwam daarna beter in de wedstrijd om tot enkele uitgelezen mogelijkheden te komen. Zo vond de opgestoomde Denso Kasius keeper Peter Strijbosch op zijn weg naar een Utrechtse voorsprong en schoot Ibrahim El Kadiri in kansrijke positie over. Diezelfde El Kadiri kwam vlak voor rust goed door op links en zijn afgepaste voorzet werd door Juruël Bernadina hard binnengeschoten: 0-1.

In de rust bereidde trainer Rudy Jansen zijn ploeg voor op een tegenstander die alles op alles zou zetten om een resultaat uit deze wedstrijd te slepen. Utrecht was dus gewaarschuwd, stond de eerste tien minuten ook onder druk, maar de defensie onder leiding van aanvoerder Jens Guiting, met naast hem Rick Meissen en beide backs Denso Kasius en Valentijn Beck stond als een huis en had als slot op de deur de goed opererende keeper Mikki van Sas. Utrecht had op dat moment de wedstrijd moeten beslissen. Özcan Yasar zag zijn prima inzet echter op het uitgestoken been van keeper Strijbosch eindigen en na een actie van El Kadiri hadden twee Utrechters de bal zo voor het inschieten. Aangezien dat dus niet lukte bleef PSV in de wedstrijd, maar aangezien zij in balbezit steeds onzorgvuldiger werden, kwamen zij niet meer tot kansen op de gelijkmaker. Trainer Rudy Jansen zag het allemaal tevreden aan: "Na de nederlaag vorige week tegen Feyenoord, heeft de ploeg zich prima hersteld. Er stond een team dat wilde winnen en mede omdat de tactische plannen goed werden uitgevoerd was deze overwinning meer dan verdiend. Volgende week de volgende uitdaging, als we Ajax mogen ontvangen".

De wedstrijd tegen de Amsterdammers is zaterdag 6 april op Zoudenbalch en de aanvang is 12.00 uur.

"38  0-1  Juruël Bernadina

Opstelling FC Utrecht O17:  Mikki van Sas, Denso Kasius, Rick Meissen, Jens Guiting, Valentijn Beck, Nathan Holder, Juruël Bernadina, Oussama Alou, Özcan Yasar, Kiet Scholten, Ibrahim El Kadiri.