Na vorige week concurrent PSV te hebben verslagen werd er nu aangetreden tegen rivaal Ajax. Ajax dat dit seizoen nog niet won van FC Utrecht, was gekomen om dit feit teniet te doen om zodoende de kloof van vijf punten terug te brengen naar twee. Het liep anders voor de bezoekers.

Na een indrukwekkende speech van Elvic Jager binnen in de kleedkamer en de minuut stilte buiten op het veld werd er onder mooie weersomstandigheden afgetrapt.

Na een sterke eerste vijftal minuten van Ajax-zijde was het FC Utrecht dat het spel naar zich toetrok. De wedstrijd speelde zich voor rust dan ook grotendeels af op de helft van de Amsterdammers die er niet vanaf konden komen. Uitblinker Nordin Bukala vertoonde zijn klasse door met een prachtige boogbal Jesse van de Haar instelling te brengen, maar deze kon zijn ploeg nog niet op voorsprong brengen. Het bleef nog 0-0. FC Utrecht drong stevig aan en vlak voor rust was daar dan de bevrijdende treffer. Het was weer Nordin die aan het begin stond van deze aanval. Hij ontfutselde de bal op het middenveld van zijn tegenstander, bracht Elvic Jager in stelling wiens schot nog gepareerd kon worden door de keeper. Maar zoals een spits betaamt zijn dit soort intikkers voor Jesse van de Haar een koud kunstje. 1-0 en niet lang erna was het rust.

Beter dan vorige week kwam FC Utrecht de kleedkamer uit in de tweede helft en werd er geen duimbreed toegegeven. Ajax had voorin een wissel ingebracht in de hoop een ommekeer teweeg te kunnen brengen. Dat lukte niet. Een mooie vrije trap van Adam Tahaui belande op de lat en het was wederom Jesse die de rebound voor zijn rekening nam: hoog in het dak van Ajax ramde hij de 2-0 in het doel. Een verdiende voorsprong wederom en blijdschap bij spelers en de meelevende ouders.

Elvic Jager werd gewisseld voor Xavi Spies en ook Luka Cracau en Wouter Elbertse betraden de Utrechtse arena. Zij waren de vervangers van de moegestreden Nordin en Adam. Met man en macht en met het mes tussen de tanden werd de eindstreep feilloos gehaald. FC Utrecht dat zich ingroef en geen duimbreed toegaf op een grote kans na die keeper Kay prachtig onschadelijk maakte. Dit onder aanvoering van de sterk spelende Alvaro Henry, Roan Veenbrink en Ralph van Hunnik. Zo werd Ajax wederom op een nederlaag getrakteerd.

Volgende week wacht Feyenoord dat op bezoek komt. Eenieder is van harte welkom om de Utrechters aan te moedigen.