In de nieuwste editie van het FC Utrecht Magazine lees je onder meer een interview met Nick Venema, de 19-jarige spits uit Austerlitz wiens FC Utrecht-contract onlangs werd opengebroken en verlengd. Je maakt ook nader kennis met de eveneens 19-jarige Belgische balvirtuoos Othmane Boussaid, die afgelopen zomer ondanks interesse van onder meer Manchester City ervoor koos zijn voetballoopbaan bij FC Utrecht voort te zetten.

Eén van de rotsen in de branding in het eerste elftal van de Domstedelingen, Sean Klaiber, komt in het blad ook uitgebreid aan het woord. Hij gaat onder meer in op zijn debuut in het vlaggenschip in Utrecht, zijn verhuurperiode bij FC Dordrecht, zijn bijzondere band met Erik ten Hag én zijn toekomstbeeld.

Een even openhartig als indrukwekkend interview werd gehouden met Leon de Kogel. De voormalig spits van FC Utrecht, die afgelopen zomer betrokken raakte bij een ernstig auto-ongeluk op Malta en daarna moest vechten voor zijn leven, gaat met nieuwe doelen en een flinke dosis positiviteit de toekomst tegemoet.

Prachtig is ook het verhaal met de Zweedse middenvelder Simon Gustafson, die met weemoed terugdenkt aan de lentemiddagen waarop hij met blote voeten in de achtertuin van zijn ouderlijk huis voetbalde met zijn tweelingbroer Samuel, die tegenwoordig als prof in Italië actief is. Gustafson praat ook over onder meer de Zweedse nationale ploeg, zijn passie voor de paardensport trotting en zijn voorliefde voor NBA-team Houston Rockets.

De kers op de taart is misschien wel een treffende column van Jean-Paul Rison, die in een vanuit het hart geschreven relaas zijn oom Jan aanwijst als degene die bij hem de liefde voor FC Utrecht aanwakkerde. Het stuk is voorzien van unieke foto’s van Marco Magielse, wiens denkbeeldige handtekening ook staat onder de posterplaat van dit nummer.