Een slordige en rommelige helft van FC Utrecht O17 gaf nou niet bepaald garantie op een goed resultaat in de thuiswedstrijd tegen NEC. De rust deed zoals wel vaker de ploeg goed, trainer Rudy Jansen kan de puntjes op de bekende 'i' zetten en de jongens kunnen daar wel wat mee. Ook nu waren de woorden van Jansen aan de ploeg besteed. Een goede tweede helft leverde een verdiende 3-1 overwinning op, waarmee Utrecht revanche nam op het onnodige 1-0 verlies in Nijmegen in de eerste wedstrijd van de kampioenspoule. Het hoofdveld op Zoudenbalch was wat hobbelig. Utrecht ging daar in de eerste helft dus niet goed mee om. Alhoewel O17 wel een overwicht had, waren met name de keuzes in het aanvalsspel onvoldoende om tot grote kansen te komen. Op één moment na dan, toen Ibrahim El Kadiri in de omschakeling diep werd gestuurd, maar oog in oog met NEC doelman Robin Roefs voorkwam de laatste een Utrechtse voorsprong. Hoewel NEC meteen na rust wat dreigender leek, besliste Utrecht de wedstrijd eigenlijk binnen twee minuten.

Vijf minuten in de tweede helft kwam Juruël Bernadina op rechts goed door en zijn inzet was via keeper Roefs de doellijn gepasseerd, zo oordeelde de gezamenlijke arbitrage. Meteen daarna was het weer Bernadina die succesvol was na een prima steekpass van Özcan Yasar. De Utrechtse talenten kwamen daarna eigenlijk nauwelijks in de problemen en kregen nog een aantal mogelijkheden om de score uit te breiden, onder anderen Oussama Alou met een mooi afstandsschot en Yasar die op keeper Roefs stuitte, waren niet gelukkig in de afronding. Pas tien minuten voor tijd gooide Yasar de wedstrijd definitief op slot door een voorzet van Denso Kasius te verzilveren. Vlak voor tijd gunde Jansen linksback Sam Tel de eerste minuten na een lange periode met een hamstring blessure. Tel verving de overigens prima spelende Valentijn Beck. NEC kwam in blessuretijd nog tot scoren na slap ingrijpen van de Utrechters en daar baalde met name Utrecht doelman Ahmed Azmi van. Hij keepte namelijk weer een prima partij en had daarom heel graag de 'nul' gehouden. Maar dat tegendoelpunt doet niets af aan de prestaties van O17 de laatste weken, na twee nederlagen, twee gelijke spelen en nu drie overwinningen op rij houdt Ajax alleen op doelsaldo de ploeg nog van de derde plaats op de ranglijst af. Volgende week gaat Utrecht op bezoek in Groningen, waar de plaatselijke FC, die nog zonder puntverlies is, de tegenstander is. Jansen vindt het een mooie uitdaging voor zijn ploeg: "Ik ben natuurlijk prima te spreken over de vorderingen die de jongens maken, maar je wilt natuurlijk altijd meer. Ik vind dat we de wedstrijd tegen NEC op een volwassen manier hebben gewonnen. Dat moeten we volgende week zeker voortzetten willen we in Groningen succesvol zijn. Dit zijn natuurlijk wel de mooiste wedstrijden en iedereen moet dan ook top zijn. Ik heb er vertrouwen in!"

"45      1-0  Juruël Bernadina

"47      2-0  Juruël Bernadina

"70      3-0  Özcan Yasar

"80+2  3-1  Kas de Wit

Opstelling FC Utrecht O17: Ahmed Azmi, Denso Kasius, Rick Meissen, Jens Guiting, Valentijn Beck ("78 Sam Tel), Nathan Holder, Juruël Bernadina, Yuya Ikeshita, Özcan Yasar, Oussama Alou ("71 Kiet Scholten), Ibrahim El Kadiri ("71 Fabio Hendriksen).