Het verhaal van ADO-uit.....

 

 

"Tempoloos, inspiratieloos en niets gecreëerd in de 1e helft; niet gelukkig in het verzilveren van kansen en mogelijkheden in de 2e helft. Heel teleurstellend. "

 

Zo vatte trainer Robert Wijnands de wedstrijd tegen ADO Den Haag O19 van afgelopen zaterdag samen. Als je van een ploeg had moeten kunnen winnen, was dat het ADO van vandaag wel. De Hagenaren waren niet veel beter dan hun gasten in de 1e helft en waren overduidelijk de onderliggende partij in de 2e helft. Het verschil was dat zij bij rust al 2 x gescoord hadden. Utrecht lukte dat pas in de slotminuten, via de voet van Giovanni de la Vega.

 

Leidsman van Hal had haast, want hij floot effectief 2 minuten eerder af dan de reguliere 90 minuten en liet daarmee, ondanks de vele wissels en blessurebehandelingen, dus geen extra tijd toe. De Udenaar was met zijn gedachten vermoedelijk al bij het carnaval van deze avond. Dat kon er ook nog wel bij voor de Utrechters.

 

ADO creëerde weinig tot niets. Scoren deden zij uit 2 spelhervattingen, beide hoekschoppen. Bij de 1e goal verzuimde Zep Swijghuisen doortastend verdedigend op te treden door de bal weg te werken waardoor deze via de schouder van Reda Akmum achter doelman Welink verdween. Bij de 2e viel de afvallende bal voor de voeten van Hugo Botermans, die met een schijnbeweging iedereen "sur place" zette en vanaf 7 meter doeltreffend kon uithalen.

 

Daarmee was het verhaal van deze middag wel verteld.

 

"Als wij niet 100% fit zijn, fysiek maar vooral tussen de oren, dan hebben wij het lastig. Dat bleek vanmiddag ook. Goed beschouwd hebben wij in de 1e helft gefaald. Maar in de 2e helft en na wissels en omzettingen, pakten wij volledig het initiatief. Wij speelden het 2e bedrijf alleen maar op de helft van ADO. Waren een kwartier voor tijd ook héél dicht bij de aansluiting, maar Zep (Swijghuisen red.) drukte te voorzichtig af. Ja, juist dán moet je koelbloedig zijn. Dan móet je gewoon prikken, dat kan niet anders. Het mocht helaas niet zo zijn."

 

 

ADO Den Haag O19 - FC Utrecht O19 2-1

20.     1-0 Reda Akmum (e.d.)

41.     2-0 Hugo Botermans

90+3. 2-1 Giovanni de la Vega

 

FC Utrecht O19

Carlito Welink, Niciano Omzigtig (68. Mark Pabai), Tommy St Jago, Reda Akmum, (46. Raymond Huizing), Djevencio van de Kust, Samir Ben Sallam (46. Yassin Tekfaoui), Giovanni de la Vega, Zep Swijghuisen, Dino Janssen, Tashreeq Matthews (53. Yassin Nasser).