Jong FC Utrecht verliest doelpuntrijk duel

15 maart 2019

Beloftenploeg verliest met 1-3 van FC Eindhoven.

Vandaag (vrijdag) speelde Jong FC Utrecht tegen FC Eindhoven. Het duel met de Brabantse voetbalploeg eindigt in 1-3. Doelpuntenmaker aan Utrechtse zijde was Dragos Albu.

Minuut 45. De treffer van Jong FC Utrecht brengt vlak voor het rustsignaal de spanning terug in de wedstrijd: 1-1. Nog één aanval van FC Eindhoven voordat de ploegen de kleedkamers in gaan. De bal wordt voorgegeven, komt tegen de hand van een verdediger en leidsman Marc Nagtegaal wijst resoluut naar de stip: penalty. Branco van den Boomen schiet vervolgens de bal overtuigend binnen en zet FC Eindhoven op een 1-2 voorsprong. Van euforie naar mineur in twee minuten.

Beslissing
Na een uur spelen wordt de wedstrijd beslist. Linksback van FC Eindhoven, Rochdi Achenteh, stoomt op en geeft een perfecte voorzet op Samy Bourard. De aanvaller twijfelt geen moment en volleert de bal prachtig achter doelman Thijmen Nijhuis.

Afstandsschot
De Brabantse ploeg opent vandaag de score. Nadat Jong FC Utrecht zojuist een enorme kans mist, countert FC Eindhoven richting het doel van de Domstedelingen. Zodra de bal voor de voeten van Samy Bourard ligt, besluit de middenvelder om uit te halen. Van een meter of 25 kan Thijmen Nijhuis alleen maar toekijken hoe de bal tegen de touwen vliegt: 0-1.

Gelijkmaker
Dragos Albu scoort de enige treffer van Jong FC Utrecht. Vanaf links wordt de bal laag voorgegeven richting het zestienmetergebied van FC Eindhoven. Albu weet precies waar hij moet staan en ook wat hij moet doen. De Roemeen schuift de bal overtuigend achter doelman Menno Bergsen. De aanwezige supporters staan op de banken. Het hartje van Albu richting het publiek maakt zijn doelpunt compleet.

Jong Ajax
De beloftenploeg van FC Utrecht hoeft pas over tien dagen in actie te komen. Op 25 maart reizen de Domstedelingen af naar de hoofdstad voor het duel met Jong Ajax. Aftrap om 20.00 uur op Sportcomplex De Toekomst.

Jong FC Utrecht – FC Eindhoven 1-3 (1-2)

  1. Samy Bourard 0-1
  2. Dragos Albu 1-1
  3. Branco van den Boomen 1-2
  4. Samy Bourard 1-3


Gele kaarten: 
Rochdi Achenteh (FC Eindhoven)

Toeschouwers:
183

Scheidsrechter: Marc Nagtegaal

Opstelling Jong FC Utrecht:
Thijmen Nijhuis; Mark Pabai, Ruben Hoogenhout, Christopher Mamengi, Shayne Pattynama (70. Reda Akmum); Rayan El Azrak (70. Mohamed Mallahi), Tim Brinkman, Dragos Albu; Mitchell van Rooijen (45. Nick Venema), Jonas Arweiler, Keelan Lebon

Opstelling FC Eindhoven
Menno Bergsen; Jay Idzes, Augustine Loof, Siebe van der Heyden, Rochdi Achenteh; Samy Bourard, Karim Essikal, Branco van den Boomen; Alvin Daniëls (70. Rodney Klooster), Elisha Sam (81. Rigino Cicilia), Elton Kabangu (86. Marcelo Lopes)