Jong FC Utrecht op De Toekomst tegen Jong Ajax

25 maart 2019

Vanavond (maandag) komt de beloftenploeg uit de Domstad in actie in Amsterdam.

Vanwege interlands mag de Eredivisie dan hebben stilgelegen dit weekend, in de Keuken Kampioen Divisie wordt gewoon gespeeld. Zo ook vanavond (maandag), op De Toekomst in Amsterdam. Daar staat Jong FC Utrecht tegenover Jong Ajax. Het duel in de hoofdstad begint om 20.00 uur.

Zeven doelpunten, en eigenlijk hadden dat er ook net zo goed pak ‘m beet dertien kunnen zijn. De eerdere ontmoeting dit seizoen tussen Jong FC Utrecht en Jong Ajax stond bol van de kansen, over en weer. De matchwinner op 20 november 2018 in Stadion Galgenwaard? Nick Venema. De aanvaller scoorde drie keer namens de Utrechtse talentenploeg, die mede dankzij Venema’s goals met 4-3 won van de Amsterdammers.

Weerbarstige realiteit
Zo’n zege als toen, tegen het talententeam van Ajax, zou de beloftenploeg van FC Utrecht maar wát goed kunnen gebruiken. Het is de laatste weken steeds nét niet namelijk, voor de equipe van trainer/coach Robin Pronk. Zelden ziet de oefenmeester zijn team met ruime cijfers verliezen, meestal leeft er tijdens de wedstrijden het gevoel dat er echt wel wat te halen valt die dag. Maar vaak blijkt de realiteit dan weerbarstig te zijn.

Amsterdammers wisselvallig
Jong Ajax, de kampioen van seizoen 2017/2018 in de Eerste Divisie, maakt een wisselvallige jaargang door. De ploeg uit de hoofdstad staat in de middenmoot van de Keuken Kampioen Divisie. Twaalf keer won Jong Ajax, zes keer speelde het gelijk en elf maal verloren de Amsterdammers, die de afgelopen drie partijen niet meer het zoet van de overwinning proefden.

Live op FOX Sports
De wedstrijd Jong Ajax – Jong FC Utrecht begint vanavond (maandag) om 20.00 uur en wordt live uitgezonden door FOX Sports. Als je om 19.15 uur inschakelt, kun je op die zender de door FC Utrecht geproduceerde mini documentaire ‘Nick Venema: meer dan een goalgetter’ bekijken. Uiteraard doet FC Utrecht via Twitter vanavond zelf ook live verslag van de wedstrijd.