Jong FC Utrecht ontvangt Sparta Rotterdam

29 maart 2019

Beloftenploeg speelt vanavond (vrijdag) in Stadion Galgenwaard tegen Keuken Kampioen Divisie-topploeg.

Keuken Kampioen Divisie-voetbal vanavond (vrijdag) in Utrecht. In Stadion Galgenwaard staan Jong FC Utrecht en Sparta Rotterdam vanaf 20.00 uur tegenover elkaar.

Afgelopen maandag kwam het beloftenteam van FC Utrecht ook al in actie. Toen op De Toekomst tegen Jong Ajax, en dat werd een doelpuntenfestijn: 3-3. Jong Ajax nam snel een 2-0 voorsprong, maar Jong FC Utrecht toonde veerkracht en kwaliteit en sleepte dankzij goals van Mark Pabai, Junior van der Velden en Jonas Arweiler knap een punt uit het vuur tegen de Eerste Divisie-kampioen van afgelopen seizoen.

‘Steeds alles geven’
“Wederom kon de ploeg het opbrengen de rug te rechten. Dat is nu makkelijk praten, maar ik zeg het vaker, ook als het resultaat uiteindelijk niet meevalt: we werken altijd hard, trainen goed en er zit veel enthousiasme in deze groep”, zei trainer/coach Robin Pronk van Jong FC Utrecht in de catacomben van De Toekomst na afloop van de spectaculaire remise tegen Jong Ajax. “Ook al krijgen we klap op klap te verwerken en tik op tik te verduren. We krijgen het toch steeds weer opgebracht, en daarbij moet ik echt ook credits geven aan de rest van de staf, om weer alles te geven. Dat is de laatste weken veel te weinig beloond. Nu lukt het eens een keer wel.”

Spektakel in Spangen
Eerder dit seizoen schoot Jong FC Utrecht tegen de Spartanen uit de startblokken. Op Het Kasteel moest menig Spangenaar na een kwartier even goed met de ogen knipperen: ‘Staat het er echt?’ Ja, het stond er echt: een 0-2 voorsprong voor de Utrechtse talenten, en dat binnen een kwartier! In een tijdsbestek van zeven minuten – van speelminuut 28 tot speelminuut 35 – boog de ploeg van Henk Fraser dat om naar 3-2, en uiteindelijk zegevierden de Rotterdammers met 4-2. Zuid-Afrikaans international en voormalig speler van FC Utrecht Lars Veldwijk was die avond met drie treffers de grote man bij de Spangenaren.

Sparta Rotterdam jaagt op FC Twente
Jong FC Utrecht’s opponent Sparta Rotterdam is in de Keuken Kampioen Divisie de enige ploeg die nog enigszins zicht heeft op koploper FC Twente. De Rotterdammers hebben elf punten minder dan het team uit Enschede en met nog acht wedstrijden te spelen geldt voor de formatie van Fraser dat eigenlijk elke match gewonnen moet worden.

Aftrap om 20.00 uur in Stadion Galgenwaard
De Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd Jong FC Utrecht - Sparta Rotterdam begint vanavond (vrijdag) om 20.00 uur in Stadion Galgenwaard. Tickets zijn ONLINE verkrijgbaar en in de FC Utrecht Fanshop, die is gevestigd naast de hoofdingang van het stadion. Flitsen van de match komen voorbij op FOX Sports. Via Twitter doet FC Utrecht live verslag van de wedstrijd.