Jong FC Utrecht ontvangt FC Eindhoven

15 maart 2019

Beloftenploeg vanavond (vrijdag) in actie op Sportcomplex Zoudenbalch.

Jong FC Utrecht neemt het vanavond (vrijdag) op Sportcomplex Zoudenbalch op tegen FC Eindhoven. Het duel tussen de Utrechtse beloftenformatie en het team van voormalig FC Utrecht-speler David Nascimento begint om 20.00 uur.

Een week geleden kwam de beloftenploeg van FC Utrecht ook al in actie tegen een Eindhovense opponent. Toen was Jong PSV op De Herdgang de tegenstander van de Domstedelingen, die met 3-1 onderuit gingen in de Lichtstad. Jonas Arweiler redde namens de Utrechters de eer in Noord-Brabant, waar voor het team van trainer/coach Robin Pronk meer te halen viel dan de score deed vermoeden.

Geknokt
“Compliment voor het team, dat ze niet opgeven”, vertelde oefenmeester Pronk afgelopen vrijdag in de catacomben van De Herdgang na de match tegen Jong PSV. “Tot het einde toe hebben ze geknokt. Dat vind ik ook weer het positieve”, aldus Pronk, die Jong FC Utrecht eerder dit seizoen in het Jan Louwers Stadion met 0-0 zag gelijkspelen tegen FC Eindhoven.

Brabanders staan al weken droog
FC Eindhoven scoorde in de laatste drie duels die het speelde niet. Nascimento’s equipe remiseerde tegen Sparta Rotterdam (0-0) en verloor van Almere City FC (2-0) en FC Twente (1-0). De laatste keer dat de Brabanders vaker dan één keer het net vonden in een wedstrijd, was in januari. De blauw-witten vinden zichzelf na 28 speeldagen terug op plek 15 in de Keuken Kampioen Divisie. In die reeks is het Utrechtse beloftenteam de hekkensluiter. Helmond Sport staat, op basis van een beter doelsaldo, een plek boven de Domstedelingen.

Aftrap om 20.00 uur
De wedstrijd Jong FC Utrecht – FC Eindhoven begint vanavond (vrijdag) op Sportcomplex Zoudenbalch om 20.00 uur. Tickets voor het duel met de Eindhovenaren zijn ONLINE verkrijgbaar en, vanaf 19.00 uur, aan de kassa’s van het sportpark. Niet langs de lijn vanavond? Volg dan het live verslag op Twitter of kijk naar het schakelprogramma van FOX, waarin flitsen van de wedstrijd worden uitgezonden.