Interlandbreak: zo deden de FC Utrecht-spelers het

27 maart 2019

Een overzicht van de prestaties van de voetballers van FC Utrecht die op pad waren met vertegenwoordigende elftallen.

De FC Utrecht-spelers Othmane Boussaid, Maarten Paes, Thijmen Nijhuis en Christopher Mamengi waren de voorbije dagen op pad met respectievelijk België Onder 19 (Boussaid), Jong Oranje (Paes en Nijhuis) en Oranje Onder 18 (Mamengi). Een overzicht van de duels waarbij ze betrokken waren.

Met België Onder 19 reisde Othmane Boussaid af naar Italië, waar een EK-kwalificatietoernooi op de rol stond. Dat begon voor de Belgen met een 2-2 gelijkspel tegen Italië Onder 19. In die partij maakte Boussaid, die in de basis stond, 66 speelminuten. Servië Onder 19 was de tweede opponent van de jonge Rode Duivels, waarbij Boussaid opnieuw in de basis stond en deze keer tot 87 speelminuten kwam. De Belgen wonnen met 0-2, waarbij de 0-1 werd gemaakt vanuit een strafschop die werd gegeven nadat er een overtreding werd gemaakt op de aanvaller van FC Utrecht.

Boussaid bewaarde zijn doelpunten voor de match tegen Oekraïne Onder 19, waarin hij liefst twee keer tot scoren kwam. De treffers van de met rugnummer 10 spelende Boussaid konden een nederlaag echter niet voorkomen: 2-5. België Onder 19 eindigde op de derde plek in de poule en heeft zich derhalve niet geplaatst voor het Europees Kampioenschap.

Doelman Maarten Paes van FC Utrecht maakte in Spanje zijn debuut voor Jong Oranje, in de interland tegen Jong Verenigde Staten. De sluitpost van de Domstedelingen keepte een uitstekende partij en hield de nul (0-0). De goalie maakte de volledige negentig minuten vol.

Enkele dagen later speelde Jong Oranje, eveneens in Spanje, tegen Jong Egypte. Die partij werd met 1-0 gewonnen. Paes zat tijdens dat duel op de bank, evenals Thijmen Nijhuis, die ook bij het treffen met de Amerikanen reservekeeper was.

Met Oranje Onder 18, dat in Katwijk aan Zee een oefenmatch speelde tegen Italië Onder 18, was Christopher Mamengi succesvol. De verdediger van FC Utrecht speelde de hele match, die door de Nederlanders met 2-0 werd gewonnen.