Interlandbreak: het spoorboekje

19 maart 2019

Diverse spelers van FC Utrecht gaan met vertegenwoordigende elftallen op pad. Een overzicht.

Gevoetbald wordt er in de Eredivisie komend weekend niet, maar overal ter wereld rolt de bal. Er staan (jeugd)interlands op het programma, en daarin is voor diverse spelers van FC Utrecht mogelijk ook een rol weggelegd. FCUtrecht.nl stelde een spoorboekje samen.

Woensdag 20 maart
Voor België Onder 19 staat de eerste wedstrijd van een EK-kwalificatiereeks op het programma. De jonge Rode Duivels, onder wie FC Utrecht’s Othmane Boussaid, spelen in Padova vanaf 15.00 uur tegen Italië Onder 19. Ook die dag: een duel van Oranje Onder 19. Daarvoor staat keeper Fabian de Keijzer stand-by.

Vrijdag 22 maart
Oranje Onder 18 spart met Italië Onder 18 deze dag. Tijdens het vriendschappelijke duel, dat om 19.00 uur begint op het sportpark van Quick Boys in Katwijk aan Zee, komt mogelijk FC Utrecht’s Christopher Mamengi in actie. Oranje Onder 20 speelt deze dag tegen Mexico Onder 20. Nick Venema staat stand-by voor het Nederlandse team.

Zaterdag 23 maart
Een vroege aftrap voor België Onder 19, met onder anderen Boussaid in de gelederen. In het Italiaanse Treviso begint om 11.30 uur de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Servië Onder 19. Ook deze dag: Oranje Onder 19 – Slovenië Onder 19. De Keijzer staat voor de Nederlandse ploeg stand-by.

Zondag 24 maart
Matchday voor de FC Utrecht-doelmannen Thijmen Nijhuis en Maarten Paes. In Spanje neemt Jong Oranje het immers op tegen Jong Verenigde Staten. Het treffen met de Amerikanen begint in de Pinatar Arena in San Pedro del de Pinatar om 17.00 uur.

Maandag 25 maart
Oranje Onder 20 kruist in Ceske Budejovice de degens met de leeftijdsgenoten uit Tsjechië. Venema staat stand-by voor de Nederlandse ploeg.

Dinsdag 26 maart
België Onder 19 sluit het EK-kwalificatietoernooi af met een wedstrijd tegen Oekraïne Onder 19. Die match, waarin mogelijk FC Utrecht-speler Boussaid in actie komt, begint in Abano Terme in Italië om 15.00 uur. Ook om 15.00 uur begint in Spanje de vriendschappelijke interland Jong Oranje – Jong Egypte. Daarbij komen mogelijk FC Utrecht’s keepers Nijhuis en Paes in actie. Doelman De Keijzer staat stand-by voor Oranje Onder 19, dat deze dag tegen Spanje Onder 19 speelt.