De bus stond geparkeerd in het doelgebied van Willem II O19. Dat is in elk geval een conclusie van de met 1-1 gelijk gespeelde inhaalwedstrijd, afgelopen woensdag 27 maart. De andere conclusie is, dat de bezoekers meer dan 3/4 van de wedstrijd hebben gedomineerd, maar jammer genoeg het overwicht niet konden omzetten in klinkklare (doel)punten. Dan mag je na afloop de complimenten van de tegenstander in ontvangst nemen, maar kan je dan tevreden zijn?

 

Trainer Robert Wijnands:" Het is een dubbel gevoel, wat ik aan deze wedstrijd heb overgehouden. Aan de ene kant doen wij onszelf ontzettend tekort door niet vaker te scoren. Aan de andere kant hebben we niet verloren en blijft het onderlinge verschil met Willem II 6 punten. Het gelijkspel voelt als een nederlaag, dat merkte ik na afloop wel aan de groep. Maar ja, wij voetbalden in de eindfase niet meer. Wij hadden niet het geduld om te wachten op het goede moment om toe te slaan. Het is een kwestie van de juiste keuzes maken. Dat is de les van vanavond."

 

Toch was de oefenmeester niet ontevreden over zijn basis-elf, getuige het feit dat hij deze wedstrijd niet wisselde. Het Utrechtse doelpunt kwam op naam van Zep Swijghuisen. 

 

Willem II O19 - FC Utrecht O19 1-1

50. 0-1 Zep Swijghuisen

57. 1-1 Luca Prevoo Da Silva

 

FC Utrecht O19

Fabian de Keijzer, Niciano Omzigtig, Ruben Kluivert, Tommy St Jago, Djevencio van der Kust, Rida el Barjiji, Yassin Nasser, Giovanni de la Vega, Zep Swijghuisen, Dino Janssen, Yassine Tekfaoui.