'Heel leerzaam om met Willem Janssen te spreken'

22 maart 2019

Spelers eerste elftal helpen jonge talenten bij hun ontwikkeling.

De selectiespelers van FC Utrecht hebben de voorbije weken ontwikkelingsgesprekken gevoerd met de talenten uit de jeugdopleiding van de club. Samen bekeken zij, in een-op-een sessies, wedstrijd- en trainingsbeelden. Aan de hand daarvan gingen de profs in gesprek met de talenten.

“Het is echt een voorrecht om als eerste elftalspeler een talent uit de jeugdopleiding te mogen helpen bij zijn ontwikkeling”, zegt aanvoerder Willem Janssen van FC Utrecht. “Dat geeft je heel veel voldoening. De jongens uit de academie kijken enorm tegen je op, en uit eigen ervaring weet je dat jouw tips in een POP-gesprek (persoonlijk ontwikkelings plan-gesprek, red.) heel waardevol zijn. Ze zien je toch als voorbeeld en voor hen is het een extra stimulans om hun doelen te bereiken.”

Eén van de talenten met wie Janssen een gesprek voerde, was Ivar Jenner, speler van FC Utrecht O15. “Ik vond het een heel leerzaam gesprek”, aldus Jenner. “Willem is een heel ervaren speler, die ook jarenlang op het middenveld heeft gespeeld, zoals ik. Hij gaf me goede tips over wat ik beter kan doen en vertelde me ook welke onderdelen van het spel ik juist al goed beheers.”

“Met het inzetten van de ervaring en expertise van de spelers van de A-selectie geven wij extra aandacht aan onze talenten binnen onze jeugdopleiding”, legt Manager Academie Jelle Goes uit. “Wij leiden onze spelers op voor Stadion Galgenwaard, en wat is er dan mooier dan adviezen te krijgen van eerste elftalspelers die wekelijks ervaren hoe is het om onder die weerstand te moeten presteren.”