Hazebroek uitgenodigd voor kwalificatietoernooi FIFA eNations Cup

15 maart 2019

Pro Gamer van FC Utrecht bij beste 16 FIFA19-spelers van Nederland.

FC Utrecht’s Pro Gamer Danny Hazebroek is uitgenodigd voor het Nederlandse kwalificatietoernooi voor de FIFA eNations Cup. Hazebroek behoort op de mondiale FIFA19-ranglijst tot de beste 16 Nederlandse spelers en heeft aan zijn hoge positie op die ranking zijn invitatie voor de Nederlandse qualifier te danken.

Uiteindelijk gaat slechts één van de zestien spelers die deelnemen aan het PlayStation4-kwalificatietoernooi daadwerkelijk de Nederlandse eer hooghouden tijdens de FIFA eNations Cup, die op 13 en 14 april wordt gehouden in Londen. De FIFA eNations Cup staat te boek als het FIFA19-WK voor landenteams. Er doen twintig landen mee aan het prestigieuze toernooi.

De Nederlandse qualifier begint met een online toernooi op dinsdag 19 maart. De beste vier spelers plaatsen zich voor de offline finale, die wordt gehouden op maandag 25 maart op de KNVB Campus in Zeist. De winnaar daarvan reist in april af naar Londen om namens Nederland het WK te spelen, samen met de winnaar van het Nederlandse Xbox-kwalificatietoernooi.

FC Utrecht’s Danny Hazebroek staat op de wereldranglijst op plek 118. Er zijn slechts 8 Nederlanders die een hogere klassering hebben op dit moment.