Hazebroek naar finaledag qualifier FIFA eNations Cup

20 maart 2019

Pro Gamer van FC Utrecht op drempel van deelname aan WK.

FC Utrecht’s Pro Gamer Danny Hazebroek heeft zich geplaatst voor de finaledag van de qualifiers voor de FIFA eNations Cup. Hazebroek, die op basis van zijn hoge positie op de wereldranglijst mocht deelnemen aan een online kwalificatietoernooi voor Nederlandse spelers, liet gisteravond (dinsdag) twaalf van de beste zestien FIFA19-spelers van Nederland achter zich.

In de poulefase speelde Hazebroek – nummer 118 van de wereld – tegen Lev Vinken (wereldranking 7, club: FaZeClan), Luuk Jans (wereldranking 147, club: FC Emmen) en A-Abdul10 (wereldranking 193, geen club). Zeges op Jans (6-2) en Abdul (3-2) waren voldoende voor het veiligstellen van een plek in de kwartfinale. Daarin trof Hazebroek nummer 71 van de wereld Julian van den Berg, van De Graafschap. Hazebroek won de eerste match tegen Van den Berg, verloor de tweede en trok in de beslissende derde pot de wedstrijd over de streep: 2-1 in games, en dus een plek in de halve finale.

Naast Hazebroek plaatsten ook Bob van Uden (wereldranking 131, club: Ajax), Tjardo Paliama (wereldranking 162, club: Team Bundled) en de al eerder genoemde Vinken zich voor de finaledag. Die wordt gehouden op maandag 25 maart op de KNVB Campus in Zeist. De winnaar van de finaledag reist in april af naar Londen om namens Nederland het WK te spelen, samen met de winnaar van het Nederlandse Xbox-kwalificatietoernooi.

De eerste editie van de FIFA eNations Cup, die op 13 en 14 april wordt gehouden in Londen, staat te boek als het FIFA19-WK voor landenteams. Er doen twintig landen mee aan het prestigieuze toernooi. De prijzenpot van het toernooi bedraagt 100.000 Amerikaanse dollar en wie deelneemt aan het toernooi, maakt kans op 1.500 zogeheten FIFA19 Global Series-punten; punten voor de wereldranglijst dus. Dergelijke punten zijn waardevol met het oog op het doorgroeien naar de FIFA19 Global Series Rankings.