Vandaag was het de eerste in een reeks van 3 wedstrijden in één week voor de thuisploeg. En de start van deze reeks was veelbelovend.

Want FC Utrecht O19 behaalde vanmiddag een even zakelijke als nuttige overwinning op FC Volendam O19. Op Sportcomplex Zoudenbalch werd het 2-0 voor de thuisploeg.

Voorafgaand aan de wedstrijd was er een minuut stilte vanwege de tragische gebeurtenis in Utrecht, eerder in de week. De thuisploeg speelde vanzelfsprekend met rouwbanden. Geen idee of het KNVB protocol het toeliet. Zoiets doe je gewoon en dus gebeurde het ook.

FC Volendam strijd met verve voor een plek bij de eerste 6 van de 1e Divisie Hoog. Maar echt gevaarlijke situaties voor het doel van Wessel Speel waren er niet. Toch had de thuisploeg er, zeker in het begin, een taaie kluif aan. Maar feit is ook, dat de score bij de rust veel hoger had kunnen zijn dan slechts de 1-0. Dat is ook wat trainer Wijnands zijn spelers voorhield. "Als je de tegenstander zo je wil oplegt zoals wij hebben gedaan, dan moet je jezelf beter belonen. Dan moeten er bij rust meer goals op het scorebord staan. Door dat na te laten zal Volendam nog het geloof hebben in een goed resultaat."

Volendam's trainer Barry Opdam wisselde gaandeweg de tweede helft behoorlijk aanvallend, maar het leverde voor de Wijdbroeken niets op. En toen Dino Janssen in de 70e minuut de marge op 2 had gebracht, was het gedaan met de tegenstand. Aan Utrechtse kant werkte de 2-0 bevrijdend. De ploeg ging ineens nog beter voetballen dan het al deed. Het leverde helaas geen extra goals op.

De doelpunten vielen beide 25 minuten na het startsignaal van de niet altijd even sterk leidende arbiter de Vink. De eerste goal na 25 minuten in de 1e helft, de tweede goal na 25 minuten in de 2e helft. En weer was het spitsenduo Zep Swijghuisen en Dino Janssen succesvol, want beiden scoorden één keer.

Komende week is er een midweekse inhaalronde. Dan treed de ploeg aan bij het Tilburgse Willem II O19. Deze wedstrijd werd eerder afgelast vanwege de sneeuw.

FC Utrecht O19 - FC Volendam O19 2-0

25. 1-0 Zep Swijghuisen

70. 2-0 Dino Janssen