FC Utrecht wint besloten oefenduel met ruime cijfers

21 maart 2019

Domstedelingen winnen met 6-0.

FC Utrecht speelde vandaag een besloten oefenduel in Stadion Galgenwaard. Tegenstander was de huidige nummer zeventien van de tweede Bundesliga: MSV Duisburg. Door prachtige doelpunten wonnen de Domstedelingen uiteindelijk met 6-0.

Vrije trap voor FC Utrecht aan de rand van het Duitse zestienmetergebied. De ingevallen Urby Emanuelson eist deze kans op en gaat achter de bal staan. Met een aanloop van twee stappen schiet de middenvelder van FC Utrecht de bal nonchalant over de muur. Doelman Felix Wiedwald kan alleen maar toekijken hoe die bal in het doel eindigt: 6-0. De wedstrijd is gespeeld.

Mooiste doelpunt
In de dertiende minuut van de wedstrijd valt het mooiste doelpunt van vandaag. Sean Klaiber krijgt op dat moment de bal aangespeeld. De rechtsback geeft de bal laag voor bij de eerste paal. Gyrano Kerk komt voor zijn directe tegenstander en schuift ‘m vervolgens achter zijn standbeen in het doel. Een prachtige treffer!

Weer een assist voor Gavory
Nicolas Gavory gaf in de wedstrijd tegen NAC Breda twee assists, maar ook vandaag is de Franse linksback belangrijk voor het team. Ongeveer halverwege de helft van MSV Duisburg besluit de Fransman om de bal voor te geven. Gyrano Kerk volleert de bal vervolgens perfect met zijn binnenkant achter doelman Wiedwald. Het is de tweede treffer van Gyrano Kerk deze middag.

Uitgespeelde aanval
Net als Gyrano Kerk weet Riechedly Bazoer vandaag twee keer het net te vinden. Zijn eerste treffer bestaat uit een goed opgebouwde aanval. Nicolas Gavory maakt een keurige een-twee met Jean-Christophe Bahebeck. Vervolgens zet de linksback van FC Utrecht het op een lopen en geeft de bal aan Sander van de Streek. De middenvelder van de Domstedelingen verlegt het spel naar Riechedly Bazoer. Laatstgenoemde neemt de bal aan en haalt uit. Wat volgt is een heerlijk schot dat in het Duitse doel eindigt: 2-0.

Feyenoord
Volgende week zondag komen de mannen van hoofdtrainer Dick Advocaat weer in actie in de Eredivisie. Op zondag 31 maart speelt FC Utrecht een thuiswedstrijd tegen Feyenoord. Wil je erbij zijn? Tickets voor het duel met de Kuipclub zijn verkrijgbaar via INTERNET en in de FC Utrecht Fanshop. Seizoenkaarthouders van FC Utrecht kunnen maximaal 3 tickets kopen voor de wedstrijd van zondag 31 maart, Clubkaarthouders kunnen 1 kaart aanschaffen.

FC Utrecht – MSV Duisburg 6-0 (4-0)

7. Sander van de Streek 1-0
12. Riechedly Bazoer 2-0
13. Gyrano Kerk 3-0
22. Gyrano Kerk 4-0
53. Riechedly Bazoer 5-0
80. Urby Emanuelson 6-0

Gele kaarten: -

Rode kaarten: -

Toeschouwers: -

Scheidsrechter: Gert Kijl

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen (62. Nick Marsman); Sean Klaiber, Timo Letschert (45. Mark van der Maarel), Willem Janssen, Nicolas Gavory (62. Leon Guwara); Riechedly Bazoer, Simon Gustafson, Joris van Overeem; Gyrano Kerk (45. Urby Emanuelson), Jean-Christophe Bahebeck (62. Nick Venema), Sander van de Streek (62. Michiel Kramer)

Opstelling MSV Duisburg:
Felix Wiedewald; Andreas Wiegel, Enis Hajri, Vincent Gembalies, Kevin Wolze; Lukas Daschner, Lukas Fröde  (34. Diamant Berisha); Ahmet Engin (72. Joseph Baffoe), Kevin Wolze (45. Fabian Schnellhardt), Joseph-Claude Gyau; John Verhoek (45. Havard Nielsen)