Op de vraag, wat voor een wedstrijd wij vanmiddag hebben gezien, antwoordde trainer Robert Wijnands na afloop: "Naar een wedstrijd, zeker van onze kant, waarin wij als team maar nét aan een voldoende scoorden. Afgezien van de fraaie treffer van Yassine Tekfaoui na ruim een kwartier spelen, waren er weinig opwindende momenten te melden. Voor de beide doelen werd het niet echt of nauwelijks gevaarlijk. Aan onze kant moest Fabian de Keijzer in de eerste helft één keer écht handelend optreden. En van de kant van Almere was het alleen in de slotfase een paar keer gevaarlijk voor onze goal. Dat het vizier van de Almeerse voorwaartsen niet op scherp stond, was ons geluk. Voor de rest: snel over tot de orde van de dag en op naar de volgende wedstrijd."

 

De matchwinner van vandaag was dus Yassine Tekfaoui, die vanaf de linkerkant speelde en na ongeveer een kwartier werd weggestoken door Giovanni de la Vega. "Tek" soleerde fraai langs 3 verdedigers en vond de lange hoek. 

 

Almere City FC kon er weinig tot niets tegenover stellen. Alleen tegen het einde van de eerst helft (fraaie redding Fabian de Keijzer) en tegen het einde van de tweede helft (huizenhoog over door Ayouba Kosiah) stichtte de thuisploeg enig gevaar.

 

Komend weekeinde staat de inhaalwedstrijd tegen FC Volendam O19 op het programma. De wedstrijd op Sportcomplex Zoudenbalch start om 14.30 uur en de toegang is, zoals altijd, gratis.

 

Almere City FC O19 - FC Utrecht O19 0-1

14. 0-1 Yassine Tekfaoui

 

FC Utrecht O19

Fabian de Keijzer, Niciano Omzigtig, Tommy St Jago, Reda Akmum (46. Ruben Kluivert), Djevencio van der Kust, Rida el Barjiji, Yassin Nasser (72. Jayden Macnack), Giovanni de la Vega (76. Raymond Huizing), Zep Swijghuisen (86. Rivilinio Neslo), Dino Janssen (82. Michael Mulder), Yassine Tekfaoui.