Afgelopen zaterdag mocht Dordrecht op Zoudenbalch proberen de opmars van O16 te stuiten. Maar ook deze week liet het team van FC Utrecht geen enkele onduidelijkheid waarom zij zonder puntverlies bovenaan stonden. Want na een ruststand van 3-0 verdubbelde het team van Ruud Heus de marge naar een eindstand van 6-0. Een knappe prestatie van het team, want juist bij dit soort wedstrijden dreigde het gevaar om na 2-0 het tempo te verlagen en ‘lekker te voetballen’. Maar de opdracht was duidelijk: ongeacht de stand 90 minuten lang een hoog tempo, hoge balcirculatie en geen tegendoelpunten. In deze fase van het seizoen is ‘gewoon winnen’ niet genoeg meer. Om het team en spelers maximaal te ontwikkelen worden ook eisen gesteld aan hoe er gewonnen wordt.

Snelle controle in de eerste helft

Net als andere tegenstanders probeerde Dordrecht de eerste paar minuten met veel druk naar voren te voetballen. Maar iedere week leert het team van FC Utrecht hier beter mee om te gaan en steeds sneller de controle in de wedstrijd te pakken. Om daarna aan het aanvalsspel te werken. In de 10e minuut kopte Mees een afgemeten voorzet van Kjeld tegendraads binnen. In de 13e minuut werd een counter uit het boekje, ingeleid door Mikki’s inmiddels beroemde spelhervattingen. Stan zette met een mooie diepte pass Ky-mani alleen voor de goal en die drukte professioneel af, 2-0. Nog  één keer werd Dordrecht gevaarlijk met hun sterke spits. Maar Mikki redde weergaloos met de rechterhand. In de 30e minuut maakte Ky-mani met een hakballetje de 3-0 op aangeven van Mees. Maar daarna gebeurde het gevreesde……..het tempo ging omlaag, geen balcirculatie meer maar ‘postbode spelen’. Genoeg stof voor een niet mis te verstane bespreking in de rust.

Met nog meer energie de tweede helft spelen

Het team had de bespreking in de rust goed opgepakt en stopte meer energie in de 2e helft. Daarmee werd het beeld eentoning. Met veel aanvalsgolven richting het doel van Dordrecht via Maarten, Achraf en Stan. Dit leide in de 10e minuut tot de 4-0, binnen gekopt door Kjeld, nadat Mees het houtwerk had geraakt. In de 18e minuut kwam Erman met nieuwe energie het middenveld versterken om een hoog tempo vast te houden. Mede door de sterke Imanuel op het middenveld kwam Dordrecht niet onder de druk van Utrecht vandaan. Imanuel was ook aangever van de 5-0, misschien wel de mooiste - die Achraf diagonaal de kruising in schoot - nadat hij zelf net genoeg ruimte had gecreëerd. Justin, Stijn en Jayden losten Joshua, Kjled en Nathan af en kwamen de verdediging van Wes nog versterken. Maar het stond en bleef staan als een huis. Bent van O15 die koud 2 minuten in het veld stond, kopte de 6-0 binnen op voorzet van Ky-mani.

‘We hebben we laten zien dat we als team zelf het tempo kunnen bepalen. En niet meegaan in het tempo van de tegenstander. Alleen de laatste 10 minuten van de eerste helft verzuimde we dat bij 3-0. Maar in de tweede helft hebben we het weer opnieuw goed opgepakt. We hebben geen goals weggegeven en genoeg kansen gecreëerd en diepgang laten zien. Dat was vandaag het doel al had het aantal goals hoger kunnen zijn. Ik ben redelijk tevreden met de wedstrijd en zie het team en individuele spelers zich goed ontwikkelen.’ Aldus Ruud Heus.

'12 1-0 Mees Rijks

'15 2-0 Kymani van Gonter

'30 3-0 Kymani van Gonter