Op het programma stond deze dag de topper tussen koploper FC Utrecht en de nummer twee van de ranglijst, PSV.

Van tevoren was er enorm uitgekeken naar deze ontmoeting en zo startte de ploeg dan ook: fanatiek en geconcentreerd. Vanaf de eerste minuut waren de mannen uit Utrecht de betere partij en bleven dat ook. De ene kans volgde op de andere en ook al was het zeker uitkijken voor snelle PSV-counters, FC Utrecht was heer en meester. Keeper Kay pakte een geweldige bal met zijn ene hand en aan de andere kant kon hij met een assist zijn maatje David in staat stellen om in de 28e minuut de 2-0 te maken. Dit nadat David ook al na schitterend voorbereiding werk van de sterk spelende Nazjir Held de 1-0 gescoord had in de 16e minuut. Omdat FC Utrecht de trekker niet overhaalde bleef het 2-0 bij rust.

Nota bene door wat onattent verdedigen kwam PSV vlak na rust zelfs op 2-1, maar daarna namen de Domstedelingen gewoon weer het heft in handen. Alsof er niks gebeurd was. Kans op kans, voorzet op voorzet volgde en met enig fortuin scoorde de attente Jesse van de Haar de 1-3 en beloonde daarmee zichzelf, want hij speelde een puike partij. Achterin (Massien Ghaddari verdient een pluim voor zijn optreden op een voor hem onbekende positie) en op het middenveld werd er geen duimbreed toegegeven en het wachten was op uitbreiding van de score. Dit bleef uit zodat PSV uit het niets ineens op 2-3 kwam zelfs en het daardoor nog even spannend werd. Gelukkig floot de goed leidende scheidsrechter af na 41 minuten voetbal en bleef FC Utrecht wederom zonder puntverlies in 2019.

Een ware teamprestatie waarin veel spelers een hoog niveau haalden een teken dat deze onder 14-familie eensgezind zichzelf naar grote hoogten kan stuwen.

Zaterdag wacht wederom een zware klus als Ajax op bezoek komt.