Einde ongeslagen reeks FC Utrecht O17

17 maart 2019

De eerste helft komt O17 niet meer te boven. Ondanks een snelle openingstreffer stelt Feyenoord snel orde op zaken. Toch zag trainer/coach Rudy Jansen nog voldoende aanknopingspunten voor een goede eindklassering.

Feyenoord O17 heeft de ploeg van trainer Rudy Jansen hard terug op aarde gezet. Daar was in feite één helft voldoende voor. Alhoewel FC Utrecht al na welgeteld 32 seconden op voorsprong kwam, nadat Juruël Bernadina verkeerd terugspelen goed afstrafte, waren de Utrechtse talenten in de rest van de eerste helft geen schim meer van de ploeg van de afgelopen weken. Dat kwam natuurlijk ook deels door het goede spel van de Rotterdammers, maar Utrecht liet zich aftroeven in de duels of kwam vaak überhaupt te laat om in de duels te komen. Na 40 minuten was het 1-2 en daar mocht Utrecht nog niet eens over mopperen, het verdedigde heel slecht en zag Feyenoord ook nog een strafschop missen. O17 kwam met betere bedoelingen uit de kleedkamer, maar na 3 minuten was het 1-3. Een wonderschone afstandspegel van Sven Zitman eindigde in de kruising achter doelman Mikki van Sas. De manier waarop Oussama Alou zijn opponent Zitman echter verdedigde was typerend voor het spel van de Domstedelingen tot dan toe. Na dat doelpunt nam Utrecht eindelijk het initiatief en was het de rest van de tweede helft de bovenliggende partij. Uiteindelijk leidde dat tot een aantal prima kansen, maar stond Feyenoord keeper Tein Troost steeds op de juiste plek of was de eindpass niet aan een Utrechtse aanvaller besteed.  Jansen vond het jammer dat er een einde aan de serie van 6 duels was gekomen waarin zijn ploeg niet had verloren, maar was ook reëel: "Je bent geneigd vandaag negatief te zijn. Maar dan zou ik de jongens toch tekort doen, het zijn geen robots. Vandaag haalden eigenlijk alleen Valentijn (Beck) en Özcan (Yasar) hun normale niveau en dat was niet voldoende voor een goed resultaat tegen Feyenoord. Wel vind ik dat we na de 1-3 er toch alles aan hebben gedaan om nog een goed resultaat neer te zetten. Dat is in ieder geval weer een uitgangspunt voor de volgende wedstrijden, waarin we gaan proberen om toch zo hoog mogelijk te eindigen in deze kampioenspoule."