Beloftenonderonsje in Eindhoven

08 maart 2019

Jong FC Utrecht speelt vanavond (vrijdag) tegen Jong PSV.

Natuurlijk, verreweg de meeste ogen en spotlights zullen vanavond (vrijdag) gericht zijn op de spelers van het eerste elftal van FC Utrecht, dat in Stadion Galgenwaard tegen FC Groningen speelt. Maar ook de beloftenploeg van de Domstedelingen komt vanavond in actie. En wel tegen Jong PSV, op De Herdgang.

Jong FC Utrecht heeft een weinig fortuinlijke start van de tweede helft van het seizoen gemaakt. De Utrechters worden op het veld zelden ondergesneeuwd door de tegenstanders, maar staan wel telkens aan de verkeerde kant van de score. Afgelopen week was wat dat betreft tekenend. Op eigen veld werd van zowel TOP Oss als Telstar met één doelpunt verschil verloren; respectievelijk werd het 1-2 en 0-1.

Vier keer het kleinst mogelijke verschil
“Het blijft elke keer frustrerend om met één goal verschil te verliezen en dus niet tot een resultaat te komen”, vertelde oefenmeester Robin Pronk na afloop van het duel met Telstar. Dat was de vierde Keuken Kampioen Divisie-match die het talententeam uit de Domstad na de winterstop met één doelpunt verschil verloor.

Goede vorm, vijfde plek
Tegenstander Jong PSV steekt in een prima vorm. Het team van Dennis Haar, die volgend seizoen als assistent-trainer aan de slag gaat bij FC Utrecht, won vier van de laatste zes partijen die het speelde. In die reeks klopten de Brabanders FC Dordrecht, TOP Oss, FC Eindhoven en Helmond Sport. Jong PSV is na 27 speeldagen dit seizoen de hoogst geklasseerde beloftenploeg. De Eindhovenaren staan op de vijfde stek van het klassement.

Updates vanuit Eindhoven
De wedstrijd Jong PSV - Jong FC Utrecht begint vanavond in Eindhoven om 20.00 uur. Als je op dat moment in Stadion Galgenwaard bij FC Utrecht - FC Groningen bent, kun je voor korte updates over de match in Eindhoven kijken op de Twitter pagina van FC Utrecht. Vanuit De Herdgang wordt daarop namelijk live verslag gedaan van de wedstrijd.