Beloftenduel eindigt in 3-1

08 maart 2019

Jong PSV te sterk voor Jong FC Utrecht

De beloftenploeg van FC Utrecht nam het vandaag (vrijdag) op tegen de Jong PSV. Ondanks een prachtig doelpunt van Jonas Arweiler eindigt het duel op Sportcomplex De Herdgang in 3-1.

Het is de 51ste minuut van de wedstrijd wanneer Jordan Teze in het zestienmetergebied van Jong FC Utrecht wordt neergehaald: Penalty. Matthias Verreth stapt achter de bal en schiet die vervolgens feilloos achter doelman Thijmen Nijhuis: 2-0. De achterstand is verdubbeld en de wedstrijd op slot gegooid.

Zoeken
Voor Jong FC Utrecht is het deze avond zoeken naar een doelpunt. De Domstedelingen zijn niet kansloos en creëren een aantal mogelijkheden om tot scoren te komen. Wai-Tsun Dai stuurt in de eerste helft Jonas Arweiler richting het doel van Mike van de Meulenhof. De Duitser omspeelt de keeper en passt de bal richting Mohamed Mallahi. De vleugelspeler schiet vervolgens over de bal heen. Het schot van Rayan El Azrak dat daarop volgt wordt geblokt. Wat Jong FC Utrecht ook probeert, het scoren gaat deze avond niet van een leien dakje.

Arweiler
Het hoogtepunt aan de kant van Jong FC Utrecht komt vanavond van Jonas Arweiler. De Duitse aanvaller wordt twintig minuten voor tijd aangespeeld aan de rand van het zestienmetergebied. Met goed lichaamswerk passeert de aanvaller zijn tegenstander en heeft hij alle ruimte om met links uit te halen. Wat volgt is een snoeiharde bal die eindigt in de linkerbovenhoek. Doelman Mike van de Meulenhof kan alleen maar toekijken: 3-1.

Openingstreffer
De beloftenploeg van PSV opent de score na ongeveer een kwartier spelen. De corner van Jong PSV wordt door meerdere spelers gemist. Bij de tweede paal staat Justin Lonwijk om de bal binnen te koppen. Thijmen Nijhuis kan er nog met zijn vingertoppen aankomen, maar het is niet genoeg: 1-0.

FC Eindhoven
Volgende week vrijdag neemt de ploeg van trainer/coach Robin Pronk het weer op tegen een Eindhovense voetbalploeg. Op Sportcomplex Zoudenbalch wordt er dan om 20:00 uur afgetrapt voor het duel met FC Eindhoven. Wil je daarbij zijn? Tickets kan je HIER kopen of in de fanshop bij Stadion Galgenwaard.

Jong PSV – Jong FC Utrecht 3-1 (1-0)
12. Justin Lonwijk 1-0
51. Matthias Verreth 2-0
64. Amar Catic 3-0
70. Jonas Arweiler 3-1

Gele kaarten: Junior van der Velden (Jong FC Utrecht), Justin Lonwijk (Jong PSV), Mitchell van Rooijen (Jong FC Utrecht)