Aflopende overeenkomst Junior van der Velden verlengd

12 maart 2019

Verdediger (20) heeft nieuw FC Utrecht-contract getekend voor twee seizoenen met optie op derde jaargang.

Het aflopende contract van verdediger Junior van der Velden van Jong FC Utrecht is verlengd met twee seizoenen, plus een optie op een derde jaargang. De 20-jarige Utrechter ligt zodoende tot in elk geval medio 2021 vast bij de FC uit de Domstad.

De in Utrecht geboren Van der Velden begon bij Brederodes met voetballen en kwam vervolgens uit voor stadsgenoten USV Hercules en Sporting’70, voordat hij in 2012 de stap maakte naar de jeugdopleiding van FC Utrecht. Van der Velden speelde namens Jong FC Utrecht in het seizoen 2016/2017 zijn eerste Eerste Divisie-wedstrijden en heeft inmiddels ruim 40 optredens op het één na hoogste niveau op zijn naam staan.

“Junior is een centrale verdediger die een goed spelinzicht koppelt aan fysieke kracht”, stelt Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam van FC Utrecht. “Hij heeft bovendien een echte winnaarsmentaliteit en is zowel defensief als offensief kopsterk. Junior is een Utrechtse jongen en we zijn ervan overtuigd dat hij zich verder kan ontwikkelen om de volgende stappen te zetten”