Advocaat: 'Terechte overwinning'

16 maart 2019

Hoofdtrainer Dick Advocaat blikt terug op de 0-4 uitzege op NAC Breda.

Vier doelpunten maakte FC Utrecht vanavond (zaterdag) tegen NAC Breda. En dan hield het team van Hoofdtrainer Dick Advocaat ook nog eens de nul. Die optelsom? 0-4, drie punten. FCUtrecht.nl schoof aan bij de persconferentie in het Rat Verlegh Stadion en schreef mee met de nabeschouwing van de oefenmeester van de Utrechters.

“We keken toch wel tegen deze wedstrijd op”, bekende Advocaat in een volle perszaal. “Eerder dit seizoen, thuis, wonnen we met 2-1. Maar in die wedstrijd was NAC Breda in de laatste twintig minuten uitstekend. We kwamen goed weg met die 2-1 zege.”

De FC uit Utrecht wist welke klus er geklaard moest worden vanavond. “We wisten dat het een beladen wedstrijd zou worden als we NAC de kans zouden geven agressief te spelen, te intimideren en duels aan te gaan”, gaf Advocaat aan. “Dat wilden we ontlopen. Dat is van het begin tot en met het einde goed gegaan.”

“We controleerden de wedstrijd, lieten de bal lopen en NAC kon moeilijk in haar spel komen”, leidde Advocaat zijn conclusie in. “Ik zal het niet te lang maken: dit was een terechte overwinning voor ons.”